Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Tájkép szilveszter után - galéria

Száz köbméternyi hulladékot takarítottak össze a fővárosi közterületeken szilveszter után.
A szilveszteri ünneplés után délutánra mintegy száz köbméter hulladékot takarítottak össze Budapest közterületein - közölte az FKF Nonprofit Zrt. csütörtökön. A fővárosban várható havazás, illetve ónos eső miatt péntek hajnaltól ismét életbe lép a legmagasabb, hármas készültségi fokozat.

Az FKF Nonprofit Zrt. mintegy 400 dolgozója reggel 6 órakor először az óévbúcsúztató rendezvények helyszínein kezdték meg a takarítást, többek között a Vörösmarty téren, továbbá a Kis- és Nagykörúton, valamint a Boráros téri, Ferenc körúti, Blaha Lujza téri, Nyugati téri, Kálvin téri, Deák téri és Astoria metróaluljárókban.

A rendezvényhelyszínekről, a belvárosi utcákról, terekről mintegy száz köbméter hulladékot gyűjtöttek össze, ami - mint írták - jelentősen elmarad a korábbi évektől és az előzetesen várttól is.

Tájkép szilveszter után. Fotó: MTI (galéria)

Az FKF kitért arra, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján péntektől ónos eső, illetve havazás várható Budapesten. Ezért pénteken hajnali öt órától az FKF Nonprofit Zrt.-nél ismét életbe lép a legmagasabb, hármas készültségi fokozat. Az időjárás függvényében a társaság mintegy 90 téli célgéppel vonul ki, hogy szükség esetén síkosságmentesítse a budapesti fő- és közösségi útvonalakat, elősegítve ezzel a balesetmentes közlekedést - olvasható az FKF közleményében.

Korábban írtuk:

A becslések szerint délután 3-4 órára végeznek a fővárosban a szilveszteri ünneplés után a közterületek takarításával - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerdán.

Mint Nagy László kifejtette: szokás szerint
reggel 6 órakor megkezdődött a szilveszter utáni takarítás. A vállalat mintegy 400 dolgozója egy tucat munkagéppel látott munkához Elsőként az aluljárokat, főbb tereket, körutakat takarítják meg, majd a mellékutcák következnek.

Várhatóan délután 3-4 óra körül lesznek adataik arról, hogy Budapest közterületein idén mennyi szemetet takarítottak össze szilveszteri ünneplés - mondta a vezérigazgató-helyettes.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agresszív részegek is nehezítették a mentősök munkáját

Több mint kétezer riasztást kapott szilveszter éjjel a mentőszolgálat. Tovább olvasom