Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Tajvani egyetemekkel működik együtt a Budapesti Gazdasági Főiskola

A Budapesti Gazdasági Főiskola a napokban három tajvani egyetemmel kötött együttműködési megállapodást.
Tovább bővítette széles körű nemzetközi kapcsolatrendszerét a Budapesti Gazdasági Főiskola, amely a napokban három tajvani egyetemmel – a Taipei Állami Egyetemmel, a Fu Jen Katolikus Egyetemmel, valamint a Kaosiung Állami Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Egyetemmel – kötött együttműködési megállapodást.

Az együttműködésnek köszönhetően a BGF és a tajvani egyetemek közös diákcsere-programokat, tanulmányi és kutatási lehetőségeket, valamint gyakorlati képzési feladatokat biztosítanak a hallgatók számára, ugyanakkor a partnerségi program tanárok és más szakemberek oktatási célú cseréjét is lehetővé teszi. A megállapodás továbbá kiterjed a különböző szakmai tevékenységek, kutatások területére, a közös publikációk, szakmai anyagok cseréjének biztosítására, valamint a közös kulturális rendezvények szervezésére is - olvasható a felsőoktatási intézmény MTI-hez eljuttatott közleményében.

A tajvani partnerintézmények széles körű oktatási, illetve kutatási palettával rendelkeznek, így a BGF oktatói, hallgatói a főiskola bármely karáról lehetőséget kaphatnak a közös programokban való részvételre, mellyel értékes, későbbi karrierjük során előnyt jelentő tapasztalatokat szerezhetnek. Ennek érdekében igyekeztek az együttműködések körét is a lehető legtágabban meghatározni és minél többféle tevékenységre kiterjeszteni – hangsúlyozta a közlés szerint Sándorné Kriszt Éva, a BGF rektora.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma még lehet pályázni az Ady Endre ösztöndíjra

Ma még lehet pályázni a külhoni magyar nyelvű oktatásban részt vevő, kiemelkedően tehetséges,… Tovább olvasom