Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Takács Albert az új miniszter

Takács Albert, az állampolgári jogok országgyűlési biztosának jelenlegi általános helyettesét javasolja a kormányfő az igazságügyi és rendészeti miniszteri posztra, jelentette be Gyurcsány Ferenc csütörtökön.

A rendőrség központi kérdés volt mind a kormányfő, mind az új miniszter beszédében. Gyurcsány Ferenc korábbi kijelentéseihez hasonlóan most is azt mondta, meg fogja védeni a tárcát az igaztalan politikai támadásoktól. Ugyanakkor megköveteli, hogy a miniszter az összes jogi lehetőséggel óvja a közrendet, és védje meg a szervezet attól, hogy beszennyezze a bűn.

A miniszter legyen legalább kétszeresen kemény az utóbbi napokban központi témává vált rendőri bűnözéssel szemben, mondta Gyurcsány. Takács Albert a rend, a biztonság és a bizalom lesznek azok a vezérfonalak, amelyek meghatározzák majd a munkáját. Kiemelten foglalkozik majd a rendőrség ügyeivel, és mindent megtesz azért, hogy megóvja a rendőrséget a politikai befolyás minden formájától. Ugyanakkor ki fogja őket szolgáltatni az igazságszolgáltatásnak, ha ennek szükségessége felmerül, mondta.

Kondorosi Ferenc, akit szintén esélyes jelöltként emlegettek marad a tárca államtitkára. "Azt gondolom, hogy együtt tudunk dolgozni. Miniszterjelölt úr jelezte számomra, hogy szüksége van és számít a tapasztalataimra" - mondta Kondorosi Ferenc.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnök az MSZP csütörtöki elnökségi ülésén adott tájékoztatást a kérdésben, és a tanácskozás után tartott sajtótájékoztatót. Úgy tudjuk, több szocialista vezető is határozott volt abban, hogy a tavaly összevont tárcárt újra külön kellene választani. Az összevonás megtartásában viszont a kormányfő is eltökéltnek tűnt, a jelek szerint az ő álláspontja nyert.

Takács Albert ombudsman-helyettesi mandátuma júliussal lejár. Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter távozását vasárnap jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, miután május 31-i hatállyal elfogadta a tárcavezető felmentési kérelmét.

A kormányfő a hétvégén bejelentette Bene László országos és Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány, illetve Dobozi József, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) vezetőjének távozását is.

(Index/MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Radioaktív sugárzással táplálkoznak bizonyos gombafajok

A radioaktív sugárzás bizonyos gombafajok számára táplálékul szolgál. A gombák az emberi bőrben is… Tovább olvasom