Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Takarékos gazdálkodással gyűjtenek

A vadosfai községvezetők idei tervei között ingatlanértékesítés, falubuszcsere és járdaépítés szerepel. Pályáznak a beruházásokra, mert önerőből nem lenne pénzük a fejlesztésekre.
A vadosfai önkormányzat idén szeretné kicserélni a falugondnoki szolgálat autóbuszát.

Csak a kötelezőre...

Ehhez azonban pénz kellene, amiből mostanság Vadosfán sincs elegendő. Szakács Lajos polgármester úgy tájékoztatta a Kisalföldet, hogy az államtól kapott támogatás elfogy a működésre.
– A falubusz cseréjére eddig is többször pályáztunk, sajnos sikertelenül, de idén újra próbálkozunk – mondta Szakács Lajos. – A költségvetésünk úgy áll, hogy az állami normatívából csupán az ehhez szükséges 1 millió forintnyi önrész marad meg. A bevételek közé terveztük be az úgynevezett tanítólakás értékesítéséből befolyó összeget. Az épületben jelenleg is laknak, többgyermekes család, remélhetőleg ők maradnak is a faluban.
A kiadások között a polgármester megemlítette: a helyi gyerekek Mihályiba járnak tanulni, ami azt jelenti, hogy a vadosfai önkormányzat a normatív támogatás felett hozzájárul a szomszédos község intézményének fenntartásához.

Esetleg járda is

– Az elmúlt években takarékos gazdálkodással gyűjtöttünk pénzt a fejlesztésekre, most is ez lesz a megoldás – folytatta a falu első embere. – Elkezdtük korábban a járdaépítést. Ha nyerünk autóbuszra forrást, akkor ez a fejlesztés elmarad, ha nem sikerül lecserélni a járművet, akkor költhetjük el a pénzt járdafelújításra.
A vadosfai elképzelések között szerepel még az önkormányzat épületének, a polgármesteri hivatalnak a felújítása, az orvosi rendelő tetőzetének cseréje. Ezekre szintén pályázatot nyújtott be a képviselő-testület.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikola István sajnálja egyes kijelentéseit

Mikola Istvánnak nem volt szándékában megsérteni senkit, de ha valakit megbántott, azt sajnálja. Tovább olvasom