Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Takarékoskodási tippek tanszervásárláskor

Az augusztusi tanszerbeszerzési főszezonban kis odafigyeléssel sok pénzt takaríthatnak meg a szülők.
A lap árkörképében bemutatja a hipermarketek és a szakboltok kínálatát. Ebből például kiderül, hogy iskolatáskát vásárolhat a szülő már 2490, de akár 23.000 forintért is. Persze vannak olyan termékek, amelyekből nem érdemes a legolcsóbbat választani: az olcsó, ám kihegyezhetetlen színes ceruzák, seszínű temperák, ragasztásra alkalmatlan stiftek valójában többe kerülnek, mint középkategóriás társaik.

Vásárlásnál a hipermarketek mellett szól a készlet nagysága, ott még a vevőroham harmadik-negyedik hullámára is marad termék. A szupermarketek és a diszkontok időszaki írószer választékát ugyanakkor csak fenntartásokkal ajánlja a magazin, mert céltudatos termékbeszerzéshez megfelelő, de minőségi választékra ne számítson ott a vásárló.

Más módon is csökkenthetők az iskolakezdési kiadások: például, ha a szülő tagja egy önsegélyező pénztárnak, a 30 százalékos adókedvezménnyel járó tagdíj egy része iskolakezdési támogatásként is felvehető. Ezen kívül ebben az évben még járulékmentesen adhat a munkáltató iskolakezdési támogatást (21.450 Ft-ot, akár mindkét szülő részére) - olvasható a www.kosarmagazin.hu portálon.

Olvasóink írták

 • 10. Tisztatiszapart 2009. augusztus 15. 23:39
  „Kedves Fórumozók!

  Ezutún is kérjük azokat, akik szeretnének résztvenni a Tisza-part egy szakaszának rendbetételében, jelentkezzen az alábbi e-mail címen:

  tisztatiszapart@gmail.com

  Célunk, hogy a Tisza-part egy kis részét megtisztítsuk, rendbetegyük, élhetővé varázsoljuk, mintegy példaként állítva a szegediek, a város vezetői, és a hivatalos szervek elé.
  Ennek érdekében szeretnénk, ha minél többen tudnátok csatlakozni munkánkhoz.

  Az elkészült partszakaszt a Halászlé Fesztivál idején fogjuk átadni Szeged Város lakosainak, és a város vezetőinek. Bízunk abban, hogy munkánk nem marad majd felesleges, és mindenki megelégedésére fog szolgálni.
  Kezdeményezésünk mögött nem áll sem párt, sem egyébb szervezet. Ez egy magánkezdeményezés, ezért senkinek sem tudunk majd fizetni a munkájáért!

  Reméljük, találkozunk majd veletek, hogy együtt szépítsük meg a Tisza-partot.

  Baráti üdvözlettel:

  a Tiszta Tisza-part csapata”
 • 9. BagatElla 2009. augusztus 15. 21:07
  „Ja, és ma délelőtt a Centrum áruházban 1590 FT-ért láttam egész jó iskolatáskát (elsősnek valót), ha valakit érdekel...”
 • 8. BagatElla 2009. augusztus 15. 21:06
  „Lopkovitz DM már megint nem a saját kútfőjéből ír! Úgy látszik, a szerdai cikkével jól beégett a jóval tájékozottabb szülők előtt, így most inkább stratégiát váltva kihátrál a kellemetlen helyzetből.

  Csak annyit: akinek nincs pénze, nem veszi meg a drága holmikat! Hitelt tudtommal még nem szokás felvenni iskolakezdésre, de lehet, hogy nincs messze már az az idő sem, hiszen nem szabad lemaradni mások mögött (lásd LCD TV, mosogatógép és még egy csomó haszontalan dolog, amire a szegény család inkább a szájából veszi el a betevőt, csakhogy beszerezhessen egy ilyen kütyüt).”
 • 7. flexsnake 2009. augusztus 15. 20:54
  „5. nálunk az önkormányzati dolgozók irodaszerként leírják és a közösből fizetik :D”
 • 6. 620829 2009. augusztus 15. 20:45
  „riri...igazságod van...sugok...a kisboltok olcsóbbak,mint a multik...”
 • 5. mosómasa 2009. augusztus 15. 20:06
  „Nálunk az önkormányzat sem ad isk.kezdési támogatást a dolgozók gyerekeinek. Igaza van tricse-nek , adjanak a pártok vagy a visszakért BKV végkielégítések is a gyerekek iskolakezdését segíthetnék- Értelmesebb lenne, mint azt a sok degeszre tömött zsebű semmirekellőt még tovább gyarapítani.”
 • 4. mcsylla74 2009. augusztus 15. 19:54
  „A román iskolásokat bezzeg támogatjuk( fejenként) nem kevés összeggel. Itthon meg iskolatámogatást sem ad mindegyik munkahely.Sőőőt!!!”
 • 3. flexsnake 2009. augusztus 15. 15:52
  „részletre kell megvenni. Ma grafitot kapsz holnap fát és hétvégén csinálunk ceruzát :D
  Mondom hogy nem kell ezzel szarozni, irodaszerként leírható. Tessék valami ismerőst keresni az önkormányzatnál :D”
 • 2. Riri 2009. augusztus 15. 14:28
  „ha nem szaros 65.000 -80.000 ft lenne az átlag fizetés,akkor nem kellene ennyire spórolni.Hiszen azért spórolunk,hogy tudjunk mit enni,tudjunk rezsit fizetni és még sorolhatnám.....Rohadt, szemét,rabló országban élünk!!!”
 • 1. tricse 2009. augusztus 15. 14:20
  „Valamint az igazságtalan pártkampányfogás krízisalapra szánt összegből ingyen kaphatta volna meg minden magyar gyermek a tankönyveit!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baywatch: Pamela Andersont választott Sárvár - Fotókkal!

Negyvennyolcan versengtek pénteken a sárvári fürdőben a Baywatchlány címért. Tovább olvasom