Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Találgatások a John Emese visszaléptetéséről szóló hírek

Találgatásnak minősített Fodor Gábor minden olyan hírt, ami John Emese, ferencvárosi képviselőjelölt visszalépéséről szól. Az SZDSZ elnöke egy csütörtöki sajtótájékoztatón azt mondta, hogy pénteken dönt az ügyvivői testület a kérdésben.
Mint fogalmazott ahogyan John Emese jelölésében sem, úgy esetleges visszaléptetésében sem játszik szerepet az, hogy a liberális politikus állapotos és a kilencedik hónapban van.

Az eddigi politikai teljesítmény volt a szempont John Emese jelölésekor, és ahogyan indulásában sem játszott szerepet az, hogy állapotos, nem lesz szempont abban sem, ha esetleg az ügyvivői testület a visszaléptetése, vagy éppen a második fordulóban való indulása mellett dönt - mondta a Független Hírügynökség kérdésére Fodor Gábor. Az SZDSZ elnöke szerint a fővárosi SZDSZ frakció vezetője "nagyon jó" jelölt, mert az SZDSZ ügyvivője, fővárosi önkormányzati képviselő és ferencvárosi lakos.

Fodor Gábor szerint John Emese az első fordulóban jó és tiszteletreméltó eredményt ért el, és azt is sikerült megmutatni, hogy az SZDSZ a "szirénhangok ellenére" az ötszázalékos küszöb felett van.

A múlt vasárnapi időközi országgyűlési képviselő-választáson Gegesy Ferenc polgármester országgyűlési utódjáról kellett volna dönteni, az alacsony részvétel miatt azonban érvénytelen lett az első forduló. Ezt követően több hír is jelent meg azzal kapcsolatban, hogy John Emese -akinek a napokban születik gyermeke-, visszalép a jelöltségtől, de ezt sem az érintett, sem az SZDSZ nem erősítette meg. Korábban John Emese úgy nyilatkozott, egyik jelölt javára sem lép majd vissza, úgy tudni éppen ezért ha végül nem indul, arra kéri majd a választókat, hogy valamelyik demokratikus párt jelöltjére szavazzanak.

Olvasóink írták

 • 4. dodó 2009. január 16. 16:21
  „Tévedtem! Nem családi ok, hanem FENYEGETÉS!

  "Nem indul John Emese, az SZDSZ IX. kerületi országgyűlési képviselőjelöltje az időközi választás második fordulóján - döntött a párt Ügyvivői Testülete pénteki ülésén. Az ÜT indoklása szerint a John Emesét ért fenyegetések miatt döntöttek a visszaléptetés mellett, a jelölttel egyetértésben." /MTI/

  Most mondja valaki, hogy könnyű és veszélytelen a képviselö(jelölt)ek élete?!”
 • 3. dodó 2009. január 15. 21:11
  „"...Az SZDSZ elnöke azt mondta, hogy pénteken dönt az ügyvivői testület a kérdésben..."

  Várjuk meg választmányi ülést, bár borítékolható az eredménye (személyes vagy családi ok).
  Ugyanis: amiről az SZDSZ nem beszél, ahogy a szabad és liberális sajtó sem --

  "Miután a ferencvárosi választáson induló és indulni próbálkozó összes párt összes ajánlószelvényét átvizsgálta a rendőrség is, már csak az MDF, a MIÉP, a Zöld Párt és az SZDSZ cédulái maradtak lefoglalás alatt, további, alaposabb nyomozásra, a többit visszaszállították a helyi választási bizottságnak./MN/”
 • 2. N.P. 2009. január 15. 18:13
  „Mi lesz velünk John Emese nélkül? Túl fogjuk élni ezt a csapást?”
 • 1. radenko 2009. január 15. 14:00
  „Vártnál korábban bekövetkezet az amire vártunk az SZDSZ leszerepelt. Már korábban látszott az, hogy nem fog bejutni a választáson az SZDSZ jelölt,így lesz a parlamenti választáson és az EP választáson is. E párt sok kárt okozott az országnak melynek az MSZP asszisztált.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ujjat húzott a politikusokkal - feltörték a weblapját

Seres Mária népszavazást kezdeményezne. Azt akarja, hogy a képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járjon költségtérítés. Tovább olvasom