Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Találjuk ki Nyugat- Pannóniát

Sopron ad otthont az Európa Tanulmányok Intézet pénteken és szombaton megrendezésre kerülő Találjuk ki Nyugat-Pannóniát elnevezésű regionális fórumának. A rendezvény ingyenes és nyilvános.
Hankiss Elemér, a rendezvény kiemelt előadója bízik abban, hogy új erőre kap majd a kialakulóban lévő Találjuk ki Közép-Európát Egyesület és gondolat is. Magyarország és közép-európai szomszédai csak akkor válhatnak az Európai Unió sikeres tagállamaivá, ha a gazdaságban, politikában, társadalmi életben, kultúrában megtalálják azokat a területeket, ahol kiváló teljesítményre képesek, s e területeket tudatosan fejlesztve néhány éven belül igazi értékké válhatnak Európában és a világban.
A BW Pannonia M. Hotelben péntek 2 órakor kezdődő fórumon Lengyel László és Miszlivetz Ferenc is beszél a szorongásokról és reményekről, Pannónia esélyeiről Európában. Az előadók arra keresik a választ, régiónk hogyan találhatná ki önmagát, falvait, városait úgy, hogy sikeres és vonzó térségként jelenjen meg Európa térképén.
A szombat délelőtt (9–12 óráig) a régiós projekteké. Nyertes EU-s pályázatok kerülnek bemutatásra határon innen és túlról. A szombat délután kettőkor kezdődő „Cafe Bloom Európa Szalonban” Schäffer Erzsébet, a Nők Lapja újságírója osztja meg gondolatait az emberarcú Magyarországról. Szilágyi Tibor színművész, Hernádi Gyula író, Hiller István kulturális miniszter beszélgetőtársaikkal a kultúra mint érték kérdését elemzik. A brüsszelben élő Fóris György, a Világgazdaság tudósítója EU-s „csemegékről” és brüsszeli hétköznapokról mesél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ügyvédjelöltek – bojtártúltermelés

Hatperces munkajelentések, kötelező hozzájárulás a fénymásoló költségeihez, e-mailek ellenőrzése,… Tovább olvasom