Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Talpraesett targoncás

Többször is az utcára került, mégsem hagyta el magát a nagyszentjánosi Rafai Mihály, így már öt éve egy multicég elégedett alkalmazottja.

Az általános iskola elvégzése után egy szakmai tanfolyam révén hosszú ideig hentesként dolgozott. Először feleségével együtt a Ringa győri gyárában, majd létszámleépítés miatt annak kapuvári üzemében.
Onnan viszont éjjel tudtak csak Rafaiék családjukhoz hazajárni, ezért a nagyszentjánosi vágóhídon vállaltak munkát. Mikor az megszűnt, a gönyűi húsüzembe kerültek, ám az osztrák tulajdonú cégtől megint létszámleépítés okán kellett távozniuk.
– Megjártam a húsipari „hadak útját" – foglalta össze hányattatásaikat a férfi, aki akkor, mivel már harmadszor vesztette el feleségével egyszerre munkahelyét, elhatározta, hogy más-más munkaadónál helyezkednek el. Asszonya talált is lehetőséget: a megyei kórház bakteriológiai laborjában dolgozhat. Ura pedig néhány sikertelen próbálkozás után a megyei munkaügyi központ javaslatára egy államilag támogatott tanfolyamon építőgép-kezelői jogosítványt szerzett. Úgy véli, ekkor fordult sorsa jobbra. A képzés után ugyanis rögtön felvették targoncásnak a dinamikusan növekedő – kezdetben csak hat, ma már több mint hétszáz embernek munkát adó – Rudolph Logistik Kft.-hez, mely Győrött az Audi partnercége, azaz logisztikai feladatait koordinálja a motorgyártás területén.
Rafai épp öt éve dolgozik a Rudolph-nál. Nagyon jól érzi magát: jó csapatba, olyan barátok közé került, akiket sosem hagyna cserben. Főnökei is elégedettek vele és megfelelő munkakörülményeket teremtenek. Szerinte ennek köszönheti, hogy ma is egészséges és
fiatalos. Ráadásul a mindig vidám, mosolygós, a vasaserő kovácsának bizonyuló kollégát társai szakszervezeti titkárnak választották. Ezért már nem térne vissza a húsiparba, csak otthon éli ki szakmaszeretetét
a három gyermekkel és egy unokával büszkélkedő negyvennégy éves nagypapa: kolbászt, hurkát készít a rokonoknak, barátoknak.

Újrakezdési tanácsok


Több munkahelyről is kényszerűségből kellett távoznia, ezért Rafai Mihály úgy véli, kemény pillanatokat rótt rá az élet, de neki éppen ezért kellett helytállnia. Tapasztalatai alapján – vasaskifejezéssel élve – azt tanácsolja az álláskeresőknek, hogy addig üssék a vasat, amíg meleg. Azaz szerinte nem szabad a csodára várni, lehetőség mindig akad, azt kell megkeresni és megragadni, mert csak akaraterő kérdése, hogy az ember megtalálja-e a neki megfelelő munkahelyet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul az Altavista kereső

Az egykor első számú keresőmotornak számító, de mára már sokadig helyre… Tovább olvasom