Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Támadást hiusítottak meg a pápa ellen

Támadást - nem világos, hogy milyen támadást - hiusítottak meg a pápa ellen. XVI. Benedek 300 ezer hívő előtt mondott szabadtéri misét Regensburgban és eközben a díszpáholyból valaki fölugrott és vad igyekezettel tört előre a fölállított oltár irányába.
A biztonsági emberek nyomban elkapták és elvitték a helyszínről az illetőt, akiről semmit sem mondtak eddig, de nem árt még egyszer emlékeztetni rá: ez az ember a kiválasztott, a fontos emberek számára fenntartott páholyban foglalt helyet. Eközben a bajor rendőrség 2000 eurós jutalmat helyezett kilátásba annak, aki nyomra vezet a pápa szülőházának barbár összefestése ügyében.

Még kedd hajnalban öntötték le két vödörnyi festékkel a Ratzinger család régi otthonát. Az este XVI. Benedek a regensburgi dómban találkozott más keresztény egyházak képviselőivel, ortodoxokkal és protestánsokkal. Az itteni sajtó nagy része csalódással vette tudomásul, hogy ezúttal sem mondott konkrétumokat arról, hogy lehetségesnek tart-e áttörést, és ha igen, mikor a Németországban meghatározó jelentőséggel bíró protestáns, illetőleg a római katolikus egyház kapcsolataiban.

A kedd délelőtt tartott szabadtéri misén a pápa egyik fő mondanivalója az volt, mennyire ártalmasnak tartja az emberiség jövője szempontjából az ateizmust, az istentagadást, illetőleg a gyűlölet fűtötte vallási fanatizmust.

Krónika Hírszolgálat
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnoki vendégek

Sportpolitika

A közelmúlt hazai világversenyein, a budakalászi öttusa… Tovább olvasom