Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Támogatás hízottbika-tartáshoz

Azok a gazdálkodók, akik hízottbika-tartás támogatási kérelmet nyújtottak be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH), csak akkor jogosultak támogatásra, ha az idén levágott vagy exportált állatok adatait az Egységes Nyilvántartási és Azonosítási Rendszer (ENAR) adatbázisába 2007. január 16-áig bejelentik.
Mivel a határidő jogvesztő, ezért az érintett állattartóknak eddig az időpontig mindenképpen rendezniük kell az esetleges hiányosságokat, mert ellenkező esetben az MVH nem tudja részükre meghatározni a támogatási összeget – kaptuk a tájékoztatást a hivatal sajtóosztályától.

Gyakori hiba, hogy a gazdák ügyfél-regisztrációs száma nincs bejelentve az ENAR-ba, vagy például hiányosan töltik ki a marhalevél-szelvényeket. Előfordul az is, hogy az állat nem lett kijelentve az ENAR adatbázisában a tartótenyészetből, vagy éppen kijelentették, ám a további sorsa már nem ismert. Hiszen később sem a vágóhíd, sem pedig az exportőr nem jelentette az állattal kapcsolatos adatokat.

Tekintettel arra, hogy a határidő lejártát követően már nem lesz mód hiánypótlásra, a hibás kérelmekre pedig nem folyósítható támogatás, ezért az MVH arra kéri az érintett gazdákat, hogy minél előbb győződjenek meg a rendszerben szereplő adatok valódiságáról. Ezt megtehetik az ENAR ügyfélszolgálatán az 1-212-1730-as telefonszámon, de érdeklődhetnek az enarufsz@si.hu e-mail címen is. A hiányzó adatok pótlását az ENAR-felelős állatorvosnál, illetve a vágóhídnál kezdeményezhetik, de a megyei állat-egészségügyi állomások is adnak tájékoztatást, és segítenek az esetleges pótlásban. A hízottbika-tartás támogatási kérelmeket az MVH 2007. március 31-éig elbírálja, a kifizetések tavasszal kezdődnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ligabajnokság

labdarúgás

Győri ETO–Újpest 1–0 (1–0) Tovább olvasom