Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Támogatás igazolással

Január 1-jétől visszamenőleg kell alkalmazni a foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter új rendeletét, amely a támogatásokhoz szükséges rendezett munkaügyi kapcsolatok igazolásáról szóló korábbi rendeletet módosítja.
A Magyar Közlönyben megjelent jogszabály előírja azt is, mikor elég igazolásként a munkaadó büntetőjogi felelőssége tudatában tett nyilatkozata.
Nem részesülhet állami támogatásban az a munkaadó, amely az államháztartási törvényben leírt – a rendezett munkaügyi kapcsolatokról szóló – feltételeknek nem felel meg. Akkor sem jár a támogatás, ha megfelel ugyan a feltételeknek, de erről nem az előírt módon adott be igazolást. Az államháztartási törvény feltételeinek való megfelelésről a munkaadó büntetőjogi felelőssége tudatában tehet nyilatkozatot.
Az új szabályokat azoknak a munkaadóknak kell alkalmazniuk, amelyek támogatást igényeltek idén, de még nem adtak be igazolást a rendezett munkaügyi kapcsolataikról.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megint nőtt a mobilpiac

Az idén áprilisban a három magyarországi mobilszolgáltató előfizetőinek száma 0,08 százalékkal, mintegy 8 ezerrel, 9,414 millióra emelkedett – közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (MHH) az MTI-vel. Március végén az előfizetők száma 9,406 millió volt. A közlemény szerint április végén a 100 főre jutó előfizetések száma 93,4 volt a március végi 93,3 után, illetve a 12 hónappal korábbi 87,7-del szemben. Tovább olvasom