Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Támogatási határidőkre figyelmezteti a gazdákat az agrárkamara

Belföld - A gazdálkodóknak még bő egy hónapjuk maradt arra, hogy benyújtsák igényüket az állattartó telepek korszerűsítéséhez (ÁTK) nyújtandó támogatás kifizetésére; az ehhez szükséges dokumentumoknak december 15-én éjfélig kell beérkezniük a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz - hívja fel az érintettek figyelmét a Magyar Agrárkamara (MA) legfrissebb tájékoztatójában.
Az MTI-hez eljutatott közlemény szerint a vízgazdálkodással kapcsolatos támogatás kifizetését szintén most - november 1-30. - között lehet kérelmezni.

A kamara emlékeztet: az ATK I. keretében kapott támogatási határozatok esetében lassan lejár a megvalósításra nyitva álló határidő. Az állattartó telepek korszerűsítéséhez nyújtandó támogatás keretében kapott első támogatási határozatok esetében a terminust azért kell betartani, mert a támogatási kifizetések csak a támogatási döntés kézhezvételétől számított 3 éven belül - közbeszerzési eljárás esetén 4 éven belül - megvalósított műveletekhez nyújthatók. A kamara felhívja a gazdák figyelmét, hogy a beruházásnak legalább 50 százalékos mértékben el kell készülnie a szankciók elkerülése érdekében. Aki úgy dönt, hogy eláll a megvalósítás szándékától - s még nem adott be e jogcím esetében kifizetési kérelmet - úgy a támogatásról a megvalósulás időszakában büntetlenül lemondhat.

Most van lehetőség az egyes vízgazdálkodással kapcsolatos támogatás-kifizetések kérelmezésére is. Az öntözés, a melioráció és a területi vízgazdálkodás mezőgazdasági üzemi és közösségi létesítményeinek fejlesztéséhez nyújtandó támogatások kifizetésének igénylése tartozik ide.

A 2008. március 28-május 5. között benyújtott támogatási kérelmekhez kapcsolódó kifizetési kérelmeket az MVH központnak, a 2008. június 15. után benyújtott támogatási kérelmekhez kapcsolódó kifizetési kérelmeket a lakóhely vagy a cég székhelye szerinti regionális illetékességű MVH kirendeltséghez kell eljuttatniuk a gazdálkodóknak - hívja fel a figyelmet a Magyar Agrárkamara közleményében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tapintható tárlat nyílik látássérülteknek Szekszárdon

Szekszárd - Tapintható képzőművészeti alkotásokból nyílik kiállítás szerdán Szekszárdon, a tárlaton… Tovább olvasom