Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Támogatja a szolidaritási mozgalom követeléseit az MSZP

A párt támogatja a szakszervezetek által meghirdetetett szolidaritási mozgalom követeléseit - mondta Mesterházy Attila, az MSZP elnöke.
Tájékoztatása szerint az MSZP elnöksége szerdán megtárgyalta azt a kilencpontos követelést, amelyet a múlt szombati szakszervezeti demonstráción ismertettek.

A Magyar Szolidaritási Mozgalom megalakulását akkor Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke jelentette be, tudatva, hogy várják szakszervezetek, civilek és magányszemélyek csatlakozását.

Az MSZP vállalja, hogy amint lehetősége nyílik rá, újból többkulcsos személyijövedelemadó-rendszert vezet be, csökkenti a munkára rakódó járulékterheket, megszünteti a visszamenőleges hatályú törvényhozást és visszaállítja a társadalmi párbeszéd megszokott rendjét - sorolta Mesterházy Attila a szakszervezeti követelésekre adott MSZP-s válaszokat.

Hozzátette, ha a jelenlegi kormány az érdekképviseletek javaslatait nem építi be, az MSZP hatalomra jutva újratárgyalja a munka törvénykönyvét, garantálja, hogy a nyugdíjrendszer átalakításával szerzett jogok nem sérülhetnek, amint lehetősége lesz, újraszabályozza a sztrájkjog gyakorlásának feltételeit, illetve biztosítja a szakszervezeti vezetők munkajogi védelmét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesterházy: a munkahelyteremtés legyen a középpontban

A munkahelyteremtés, a foglalkoztatás bővítése áll majd az MSZP alternatív költségvetésének… Tovább olvasom