Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Támogatják a csatornabekötést

Mosonmagyaróvár önkormányzata legutóbbi ülésén döntött arról, hogy a talajterhelési díjból befolyt összeget a szennyvízcsatorna-hálózatra történő rákötések támogatására fordítják.
A módosított rendelet értelmében az önkormányzat a talajterhelési díjból származó bevételét külön környezetvédelmi alapként kezeli, és a talaj-, illetve felszín alatti vizek védelmében a szennyvízcsatorna-hálózatra történő rákötések támogatására használja fel.
A rákötéssel érintett ingatlanok tulajdonosai kérelmére – a szolgáltató- és a polgármesteri hivatal javaslatára – a városfejlesztési, környezetvédelmi és európai integrációs bizottság dönt a támogatások elbírálásáról. A rendelet értelmében a hetven éven felüli ingatlantulajdonosoknak a rákötési költséget teljes egészében átvállalja az önkormányzat, az új bekötések kialakításánál a műszaki problémás helyeken szintén teljes támogatást biztosítanak, illetve 100 ezer forint feletti rákötési költségnél a 100 ezer fölé eső részt vállalja át a város.
A támogatásra a kérelmeket folyamatosan be lehet nyújtani, a bizottság évente kétszer dönt elbírálásukról. Az idei és a jövő évben előnyt élveznek a Malom-ági Lajtát, Lajtát és a Mosoni-Dunát érintő ingatlanok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Írja meg! Címünk: Kisalföld… Tovább olvasom