Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Támogatják az utazást

A nappalis hallgatók 50 százalék kedvezményt kapnak május 1-jétől a vasút-, autóbusz- és HÉV-jegyek vásárlásakor azokhoz az utazásokhoz, amelyek nem az iskola és a lakhelyük között történnek – tartalmazza a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) és a diákok képviselői között hétfőn létrejött megállapodás.
A kormány korábban azt tervezte, hogy egyáltalán nem kapnak kedvezményt a hallgatók ezekre az utazásokra.
Garamhegyi Ábel, a GKM államtitkára sajtótájékoztatón Budapesten elmondta: a létrejött megállapodás a 2007. évi költségvetésben fogyasztásiár-kiegészítésre szánt 120 milliárd forintos keretösszegen belül maradt. Ez már a GKM számára előírt 10 milliárd forintos megtakarítással együtt kalkulált összeg.
Miskolczi Norbert, a Hallgatói Önkormányza-

tok Országos Konferenciájának elnöke a megállapodást követően közölte: sikerként könyvelik el, hogy az esti tagozatos tanulók minden utazására, és a levelező tagozatos tanulók az iskola–lakhely közötti utazásaikra a jegyet 50 százalékos kedvezménnyel vehetik meg, bár ezért cserébe a nappali felsőoktatásban részt vevők iskola–lakhely közötti utazásaik bérletére 90 százalék helyett csak 67,5 százalék kedvezményben részesülnek. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Domínium a Rába partján

A Rába Domínium Ingatlan Kft. Győr-Moson-Sopron, Komárom és Veszprém megyében mintegy huszonnyolcezer négyzetmétert kitevő nyolc létesítmény gazdája, száznál több bérlője van világcégtől a kis magántársaságig. Évi bérleti bevétele mintegyhétszáz - millió, s a folyamatban lévő fejlesztéseinek értéke meghaladja a négymilliárdot. A Domínium feje Rigó László. Tovább olvasom