Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Támogatott erdősítés

A mezőgazdasági területek erdősítése után járó támogatások kifizetési kérelmeit a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) február elseje óta fogadja.
– A kérelmeket azok nyújthatják be, akik rendelkeznek a 2004. évi vagy a 2005. évi támogatási kérelmüknek helyt adó vagy részben helyt adó határozattal. A hozzávetőlegesen 2500 személy közül azonban ez idáig 600-an adták be az igénylőlapot – adta hírül a Kisalföldnek Soproni Horváth Lajos, a hivatal sajtófőnöke.
Azok a kedvezményezettek, akik a támogatást elnyert erdőrészeiket 2005 őszén vagy 2006 tavaszán telepítették, most nyújthatják be első évi kifizetési kérelmüket, mivel ez csak a telepítési munkálatok befejezése után lehetséges. Sokan viszont már az erdőtelepítés miatt kieső mezőgazdasági jövedelem pótlására nyújtható támogatás kifizetését is kérhetik az erre szolgáló nyomtatványon. Az eddig beérkezett kérelmek száma azonban eddig elmaradt a várakozásoktól. A kérelmeket csak nagyobb számú beérkezésük után dolgozhatják fel a helyszíni ellenőrzések véletlenszerű kiválasztása miatt.
– Az lenne a kívánatos, hogy akik már tavaly ősszel eltelepítették erdejüket és idén csak jövedelempótló támogatás kifizetése iránt nyújtanak be kérelmet, azt minél előbb tegyék meg – hívta fel a figyelmet Soproni Horváth Lajos. A kérelmek postára adásával tehát nem célszerű várni a június 15-i határidőig, mert a kötelező ellenőrzések s ezzel a kifizetések elhúzódhatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem fogadta a venezuelai elnököt Tony Blair Londonban

A brit kormány teljes bojkottja mellett kezdte meg kétnapos, magánjellegűnek minősített londoni… Tovább olvasom