Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Támogatott képzések a ROP-program keretében

A megyei kereskedelmi és iparkamara szakmai tevékenysége során kiemelt figyelmet fordít a pályázati források segítségével megvalósítható képzések népszerűsítésére.
Jelenleg a Regionális Operatív Program (ROP) 3.4 komponensének keretében megvalósuló képzések iránt nőtt meg jelentősen a kereslet. A program az alkalmazottaknak, önfoglalkoztatóknak 80%-os mértékben vállalja át a térítési költséget.

A támogatás mértéke, módja

Vállalkozások esetén a képzési díj 60%-a és a kieső munkaidő bérköltségének 60%-a, maximum 250.000 forint személyenként. A támogatást a VÁTI Kht. a képzés befejezését követően közvetlenül a vállalkozásnak téríti meg. A képzési díj fennmaradó 40%-a a vállalkozás szakképzési hozzájárulási kötelezettségének terhére elszámolható. Alkalmazottak, önfoglalkoztatók esetében a támogatás mértéke a képzési díj 80%-a, maximum 250.000 forint személyenként. A támogatást az önrész befizetése és a képzés elvégzése után a jelentkező nevében a VÁTI Kht. közvetlenül a képzőintézménynek téríti meg. A jelentkezők több képzésen is részt vehetnek 250.000 forint összeghatárig.

Hogyan lehet jelentkezni?

Jelentkezni egyszerűsített pályázati eljárás keretében, a kamara honlapjáról (www.gymskik.hu) letölthető formanyomtatvány kitöltésével lehet. A nyomtatvány kitöltésében a kamara segítséget nyújt. A pályázatokat a kamarához is be lehet nyújtani vagy el lehet küldeni a VÁTI regionális képviseletére (VÁTI Nyugat-dunántúli Regionális Képviselet, 9400 Sopron, Új utca 12.).

A részvétel folyamata

A pályázat elfogadásáról a jelentkezőket a VÁTI Kht. írásban értesíti, igazolást küld számukra a képzési programra szóló jogosultságukról. A folyamatosan bővülő képzési listáról választható ki a képzési program. Csak a lakóhely (munkahely) és a székhely (telephely) szerinti régiós listán szereplő képzéseket lehet választani. A kiválasztott képzésekre a képzőintézményeknél lehet jelentkezni és megkötni a felnőttképzési szerződést. Vállalkozások esetén a képzési szerződésnek a részt vevő alkalmazottak nevét is tartalmaznia kell. A támogatás igénybevételéhez a VÁTI Kht. költségtérítési megállapodást köt a jelentkezővel.
Támogatott képzést folytató felnőttképző intézmények

A ROP-programban a következő kamarai tagok, felnőttképző intézmények folytatnak képzéseket:

– GYÁÉV Szakképzési Kft. (9028 Győr, Fehérvári út 75., 96/415-864): eljárás szerinti hegesztő (F1 és G1), könnyűgépkezelő;

– Horváth Járművezető-Képző Iskola Kft. (9330 Kapuvár, Kossuth Lajos út 17., 30/956-
2619): könnyűgépkezelő;

– Quantum Oktatási és Tanácsadó Kft. (9023 Győr, Buda utca 12., 96/517-480): ABC-eladó, kereskedő-vállalkozó, vendéglátó-vállalkozó, szakács, pincér;

– Nedolász Gyula (Nívó Magániskola, 9121 Győrszemere, Váci utca 4., 96/551-039): könnyűgépkezelő;

– S. K. „Soóky" Grafológiai és Írásszakértői Iroda Oktatási Központ Kft. (9024 Győr, Pátzay Pál u. 42., 96/518-891): grafológus, grafológus-szakasszisztens.

A képzőintézmények sora folyamatosan bővül, az aktuális képzési lista a http://vpir.vati.hu/ROP34nyilvanos/main internetes címen érhető el. Jelenleg csaknem 100 képzés választható. Érdeklődni Pális Ferenc szakképzési vezetőnél lehet a 96/520-224-es és a 20/347-
1985-ös telefonszámokon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresettek a bölcsődék

Keresettek Sopron bölcsődéi, szinte mindegyik intézménybe több kisgyereket visznek reggelente, mint… Tovább olvasom