Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Támogatott pályázatok új munkahelyteremtésre

Még egy hétig, február 28-ig adhatják be a vállalkozások pályázataikat a beruházás helye szerint illetékes munkaügyi központhoz új munkahelyek létesítését vállalva, ehhez 1,8 milliárd forintos támogatási keret áll rendelkezésre – olvasható a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium honlapján.
Az év elején közzétett pályázati kiírás szerint munkahelyenként alapesetben 800 ezer forint támogatás nyerhető el a munkaerő-piaci alapból. Ennél magasabb lehet a hátrányos helyzetű térségekből, településekről pályázók támogatása és kiegészíthető a támogatási összeg azzal is, ha a pályázó regisztrált munkanélküli foglalkoztatását vállalja vagy szerepet vállal a romák foglalkoztatásának javításában.
A pályázónak legalább öt új munkahely létesítését kell vállalni, illetve azt, hogy a támogatással létrehozott kapacitást, szolgáltatást legalább öt évig fenntartja. A vállalt létszámot a vállalati kategóriától függően 2–3 évig kell foglalkoztatni. A beruházásokat legkésőbb november 30-ig kell befejezni. A munkaügyi központok március végéig értékelik a pályázatokat, tesznek javaslatot a miniszté-

riumi támogatási döntésre. A minisztérium április 21-ig dönt a támogatásokról. Pályázatonként legfeljebb 80 millió forint nyerhető el, de hátrányos helyzetű térségekben, településeken ez a határ 160 millió forint. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogi segítségnyújtás: nagy az érdeklődés

A jogi segítségnyújtó szolgálat tavaly ősztől kihelyezett ügyfélfogadást tart Sopronban. A bajban… Tovább olvasom