Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Tanácsadó

a kistérségben

A kistérség tanácsülésén tegnap mutatkozott be a térségi tanácsadó hálózat munkatársa. Páliné Keller Csilla ismertette az előzetesen összeállított, de még nem teljesen véglegesített idei programját is.
Megkezdi működését a Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) térségi tanácsadói hálózata. A Sopron–Fertőd kistérség helyi szereplőinek munkáját a jövőben Páliné Keller Csilla segíti, aki a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség programmenedzsere.
– A hálózat a Nemzeti Fejlesztési Terv intézményrendszerének szerves részét képezi – mondta a térségi tanácsadó. – Azért hozták létre, hogy segítse a régiókban és a kistérségekben az adott stratégiához megfelelő pályázatok kiválasztását, összehangolását, és a már folyamatban lévők gyors, szabályos, hatékony és sikeres megvalósulását. Feladatunk, hogy eljuttassuk a kistérségekhez az első és második NFT célrendszerével kapcsolatos tudnivalókat, így segítve a helyi önkormányzatokat, vállalkozókat, civil szervezeteket és a társadalmi partnerek bekapcsolódását az EU strukturális alapjai támogatásainak felhasználásába. A leendő pályázók számára tájékoztatást adunk a lehetőségekről, a támogatások megszerzésével kapcsolatos ismeretekről. A nyertes projektek gazdái számára konzultációs lehetőséget biztosítunk a projektek megvalósításával kapcsolatban felmerülő gyakorlati problémák megoldására, segítséget nyújtunk a szükséges jelentések és elszámolások elkészítéséhez. A felsoroltak természetesen csak kiragadott példák. A kis térségben jelenleg 71 olyan, operatív programból támogatott projekt fut, amely az első Nemzeti Fejlesztési Tervhez kapcsolódik. A megítélt támogatás összege több mint 4 milliárd forint.
Páliné Keller Csilla a következő hónap közepéig az összes projektgazdát meglátogatja. Májustól a településeken tart tematikus találkozókat, júniustól októberig pedig célirányos tanácsadó napokat szervez annak érdekében, hogy az érdekeltek megismerkedjenek a 2007-től esedékes uniós pályázati lehetőségekkel.
– Kiemelt feladatomnak tartom az integrált projektötletek koordinálását, a kommunikáció összehangolását – folytatta Páliné Keller Csilla. – Ezt a célt szolgálják a tematikus napok, amelyek során szó lesz például a közoktatási fejlesztési tervről, az integrált kerékpárút-fejlesztésekről, a megújuló energiákról, a turisztikáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vágányzár

Pályaépítési munkálatok miatt április 22-én, szombaton 15 óra 40 perctől vasárnap reggel 7 óra 40… Tovább olvasom