Délmagyar logó

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos -2°C | 8°C Még több cikk.

Tanácsadó segíti a Presztízs-jelölteket

Továbbra is keressük a gazdasági élet legjobbjait: október 9. az idei Presztízs-pályázatok beadásának határideje. Vagyis már csak három hétig gondolkodhatnak a vállalkozások, hogy a meghirdetett hat kategória közül melyikben mérettetik meg magukat. A tét: a régióban ki kapja meg a november 15-i gálán a gazdasági élet Oscarját.
Napról napra többen érdeklődnek telefonon a részletekről, kíváncsiak arra, mit tartalmazzon a – javaslatunkra – rövid, négyoldalas esszé, és milyen mellékleteket kell feltétlenül az anyaghoz csatolniuk.

A legtöbben arra kíváncsiak, miként jelölik az arra érdemeseket a Presztízs Díjra. Idén negyedszerre is a jól bevált gyakorlatot követi a Lapcom Kft. Délmagyarország Kiadó. A pályázatokat a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának oktatóiból álló szakmai előzsűri véleményezi, a végső döntést azonban a díj alapítói (kiadónk, a kereskedelmi és iparkamara, a KÉSZ, az Allianz Hungária és a Masterfoods) hozzák meg. Ők állapítják meg a legvégső rangsort is, ítélik oda a Presztízs Díjat, s nevezik meg kategóriánként azt a három céget vagy személyt is – ez utóbbit az Év üzletembere kategóriában – amelyekről, akikről riportfilm is készül. A filmet a november 15-i díjátadó gálán mutatják be a mintegy 300 meghívott vendég, illusztris személyiség előtt.

Sok kérdést kaptunk a különdíjjal kapcsolatban. Ennek odaítélése idei újdonság, az a Presztízs-díjas pályázó kaphatja meg, aki a legszínvonalasabb üzleti weboldallal rendelkezik. Abból kiindulva, hogy ma már az interneten való megjelenés is a siker egyik alapköve lehet. (Figyelem: erre a díjra nem lehet külön pályázni!) Az üzleti weboldalakat két elismert személy zsűrizi, a sorrendet pontszámok alapján alakítják ki. Az első tíz helyezett weblapját szövegesen is értékelik, a bírálatot majd meg is kapják a pályázók. Mivel elismerésként egy kisplasztikát vehet át az első helyezett, nincs szó a Presztízs Díj hetedik kategóriájáról.
Az alapítók ragaszkodnak ahhoz, hogy csak itteni székhellyel rendelkező vállalkozás indulhasson a nemes versengésben.

Tavaly segítette először a pályázók munkáját tanácsadó- és pályázatíró cég, a Step&Vals Kft. Ügyvezető igazgatója, Katona Ildikó elmondta, a jelentkezőknek profiljuk alapján tanácsot adnak, melyik kategóriában induljanak. Telefonon, interneten, de személyesen is konzultálnak a továbbiakban azokkal, akik segítséget kérnek tőlük a pályázat felépítésében, összeállításában. Aki a Step&Vals-ot kéri fel a Presztízs-pályázat megírására, azzal szerződést kötnek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri biennále biennále díjazottjai

Tovább olvasom