Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Tánc, tea, turisztika

A tánc a szavak nélküli kommunikáció egyik legjobb eszköze, de ahhoz, hogy e műfaj versenyzői még jobbak lehessenek, nemcsak gyakorolják, beszélnek is a táncról.

A tánc a szavak nélküli kommunikáció egyik legjobb eszköze, de ahhoz, hogy e műfaj versenyzői még jobbak lehessenek, nemcsak gyakorolják, beszélnek is a táncról. A környékbeliek ezt most könnyen megtehetik: a hiánypótló társastáncos továbbképzésnek Győr lett az állandó helyszíne.
Győr eddig is a táncosok városának számított a balettegyüttesnek és a széles műfaji skálát átölelő amatőr csoportoknak köszönhetően.

Ezt erősíti egy új kezdeményezés, ami a Dimenzió Tánc Sport Egyesülethez fűződik. Futó Károly egyesületi elnök ötlete nyomán Győri tánckonferencia címmel kezdődött továbbképzés-sorozat. A múlt hónapban volt az első, a hétvégén, március 5-én lesz a második.

– Társastánc-továbbképzések régóta vannak. De külön a táncosoknak, külön az edzőknek, a trénereknek, a pontozóbíróknak, a klubvezetőknek. A győri sorozat egyedülálló a tekintetben, hogy mindannyiuknak szól és a versenyzők szülei számára is nyitott. Ráadásul többféle témáról hallhatnak egy helyen a résztvevők, friss információkat kaphatnak a külföldi képzéseken jártaktól, így több utazást megspórolhatnak és remélem, bajnokságokon kamatoztathatják Győrben szerzett tudásukat.

De a legfontosabbnak azt tartom, hogy mivel itt a „régi" oktatók és az ifjú tehetségek, a tánccal többféleképp kapcsolatba kerülők találkozhatnak, megoszthatják egymással élményeiket. Ez egyfajta hagyományőrzésül szolgál a hazai versenytáncmozgalomban – mondta el a társastáncoktató.
A győri konferenciasorozat hiánypótló, ezt az is bizonyítja, hogy az első találkozón több mint százan vettek részt.

A tánckedvelőket rendszeresen a városba csábíthatja az ország távoli részeiből is, ez pedig idegenforgalmi szempontból sem elhanyagolható. S míg a konferencián az elméleté a főszerep – mert akiknek már van gyakorlatuk, azok így is fejleszthetik tudásukat –, az eseményhez kapcsolódó Ötórai tea című partin a lábakra terelődik a hangsúly. Ez az elnevezés is a tradícióra utal, ugyanis hajdan délutáni társasági eseménynek, ismerkedési és táncalkalomnak számított a teázáshoz kötődő zeneszolgáltatás. Ezt eleveníti fel március 5-én a Hotel Konferenciában a bemutatókkal, tánctanítással tarkított, estébe nyúló program.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetért az állatvédők tüntetésével?

Tovább olvasom