Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Táncos csizmák a Boszporuszon

A közelmúltban Törökországban járt a csornai Pántlika néptáncegyüttes egyik gyermekcsoportja. Naponta többezres iskolákban léptek föl. A nyaruk is mozgalmasnak ígérkezik.
Isztambuli meghívásnak tett eleget a csornai Pántlika néptáncegyüttes egyik gyermekcsoportja. A hetedik-nyolcadik osztályosokból álló csapat egy nemzetközi fesztiválon vett részt.
Lengyel Ágnes, az együttes művészeti vezetője a tíznapos turnéról elmondta: mindennap különböző – két- és négyezer tanulót számláló – általános iskolákban léptek fel. Az itthoni létszámhoz szokott gyerekekre a meglepetés erejével hatott a hatalmas intézmények látványa. A csornai táncosokat családoknál szállásolták el, és nap mint nap reggel nyolctól este hétig programokat szerveztek számukra.
– A török vendéglátóink nagy szeretettel fogadtak bennünket. A gyerekek – az első egy-két nap kivételével – végig jól érezték magukat. Műsorunkkal mindenütt nagy sikert arattunk – tette hozzá Lengyel Ágnes. A gyerekek a kirándulásokon megtekintették a Rákóczi-múzeumot, jártak a Boszporusznál, a Márvány-tenger partján, a bazárban.

Új fellépések

A pántlikás táncosok június 17-én, Csorna várossá avatásának jubileumi ünnepségén önálló műsorral lépnek közönség elé. Ugyanazon a napon a Fertődön az Esterházy-kastélyban és Páliban a perecfesztiválon is szerepelnek. Július 8-án a Győri Nyár rendezvényén adnak félórás műsort, július 15-én pedig a szili aratóünnep következik. Gyerekcsoportjaik néhány napos kirándulást terveznek a szomszédos országokba. Augusztusban egy török tánccsoportot fogadnak Csornán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német nyelvi tábor

Tovább olvasom