Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Tanúként hallgatták meg Erdei Tamást a Sukoró-ügyben

Tanúként hallgatta meg Erdei Tamást, a Nemzeti Vagyontanács volt tagját csütörtökön a Fejér Megyei Bíróság a tervezett sukorói King,s City-beruházáshoz kötődő ingatlancsere-szerződés érvénytelenítéséért a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. által indított polgári perben.
Erdei Tamás tanúvallomásában azt mondta, hogy a vagyontanács elé került előkészítő anyag alapján az ingatlancserét közérdekűnek, célszerűnek és értékarányosnak tartotta - tájékoztatta az MTI-t Gieszné Boda Orsolya, a bíróság szóvivője.

A csere közérdekű volt, mert az M4-es autópálya tervezett nyomvonala érintette volna a Joav Blum tulajdonában levő Pest megyei ingatlanokat. Célszerű volt, mert az ingatlancsere feleslegessé tette a hatósági eljárást, azaz a kisajátítást. Értékarányos volt, mert az előkészítő anyag azt is tartalmazta, hogy a pilisi és albertirsai, valamint a sukorói ingatlanok értékkülönbözetét megfizeti a tulajdonos.

A per pénteken további tanúknak - köztük Benedek Fülöpnek, a MNV Zrt. korábbi vezérigazgató-helyettesének - a meghallgatásával folytatódik.

A polgári perben a magyar államot képviselő MNV Zrt. - mint felperes - keresetében azt kérte, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy a telekcsere-szerződés semmis, mert jogszabályba ütközik, továbbá a csereingatlanok között feltűnő értékaránytalanság van.

A tervezett sukorói turisztikai beruházásban érdekelt külföldi befektetőcsoportot képviselő Joav Blum alperesként a kereset elutasítását kérte a bíróságtól. Az ügyben eljáró bíró a semmisség megállapítását indokoló okokat, a szerződés megkötésének körülményeit igyekszik tisztázni a bizonyítási eljárásban.

A 2008-ban megkötött csereszerződés alapján a felperes a magyar állam tulajdonában levő húsz sukorói külterületi ingatlant cserélték el a Joav Blum birtokában levő két albertirsai külterületi, valamint egy pilisi külterületi ingatlanra.

Olvasóink írták

  • 2. szilléri 2011. február 25. 09:44
    „Azt sem tudom merre van Sukoró ! Erdei !

    Sukoró - Nadap külterületén található:Nadap területén rendkívül szép környezetben található az Országos Szintezési Főalappont a Nadapi Ősjegy, amely a térképészet és az építészet egyik legfontosabb területének, a magasság meghatározásának a magyarországi viszonyító pontja,mivel itt található hazánk egyik legszilárdabb röghegysége.

    A szintezési ősjegyet az 1888-ban állított emlékmű jelöli. Az alappont érdekessége, hogy a XIX. században, amikor létrehozták, még kevés európai [...]”
  • 1. igazságkereső 2011. február 25. 09:20
    „Erdei Tamás a Magyar Bankszövetség elnöke, az MKB Bank Zrt elnök-vezérigazgatója és mint a cikkből kitűnik, a Nemzeti Vagyontanács tagja is volt.Micsoda ász emberek vannak itt ebben az országban,egy ember 3-4 tisztséget is betölt és mily nagyszerűen! Akkor mégis, miért tart itt országunk ahol tart?!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korszerűsítik a szennyvíztisztító telepet

Több mint 900 millió forintból modernizálják a százhalombattai szennyvíztisztító telepet, a… Tovább olvasom