Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Taposóaknák keresésére képzik ki a patkányokat a macskák

Patkányokat tanítanak be taposóaknák keresésére a kolumbiai rendőrök - méghozzá macskák segítségével. A "kiképzés" részeként egy ketrecbe zárták össze a patkányokat a macskákkal a különleges rendőri egység tarjai.
A dél-amerikai országban becslések szerint százezernél több taposóaknát rejt a föld - a legtöbbet a baloldali lázadók helyezték el.

A "macskakiképzés" elve a következő: ha a patkányokat összezárják az ellenséggel, akkor jobban megtanulnak koncentrálni a feladatra, miután szabadon engedik őket - magyarázta Luisa Mendez állatorvos, aki két éve dolgozik már a programban.

"Itt a macskák játszanak a patkányokkal, ahelyett, hogy megölnék őket. A macskák karomvédőt viselnek, így nem tudnak kárt tenni a rágcsálókban. A patkányok így nem is érzik veszélyeztetve magukat" - tette hozzá.

A patkányokat arra tanítják be, hogy lecövekeljenek a taposóakna mellett. Ha azonban félnek a ragadozóktól, akkor nem tudnak nyugton maradni, hogy megmutassák a fegyver pontos helyét.

A rágcsálók hihetetlenül sikeresek a taposóaknák megkeresésében: 96 százalékos eredménnyel dolgoznak - számolt be Javier Cifuentes ezredes. Mivel könnyebbek a kutyánál, így nem hozzák működésbe a taposóaknákat - tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csaknem száz hektár erdő ég Kiskunhalas közelében

Csaknem száz hektár erdő ég a Kiskunhalas, Kéleshalom, Imrehegy és Császártöltés települések közötti… Tovább olvasom