Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Tápszentmiklós nem enged vívmányaiból

Száznyolcvanötmillió forintból gazdálkodhat az idén Tápszentmiklós. Lesz olyan, amiről le kell mondaniuk pénz hiányában, de az eddigi szociális vívmányaiból nem enged a képviselő-testület.

A születéstől a házasságkötésig és a lakáshoz juttatásig sokféle módon támogatta a tápszentmiklósi önkormányzat eddig a helyi lakókat. Ezután sem lesz másként, még ha szűkében is van a község a forrásoknak. Az intézmények fenntartása mellett az idei fejlesztésekből sem marad el lényegében semmi. Folytatja a falu az útfelújításokat. Az idén 8 millió forintból a Malom utcát korszerűsítik. Műanyag ablakokra cserélik az óvoda ablakait, és megvalósul a régi terv: kitáblázzák a falut, azaz információs és útbaigazító táblákat helyeznek el. A polgárőrség már korábban kapott épületet az önkormányzattól, ezt most felújítják.
Felújítják az Újsor utcát is, feltéve, ha kedvezően bírálják el a község pályázatát. Ez a munka 14 millió forintba kerülhet. A képviselők 9 millió forint hiányt is beterveztek. Ekkora összeget kellene felvenni pénzintézetektől, de azt szeretné a falu, ha év közben sikerülne ezt az összeget kigazdálkodni, hogy mégse adósodjon el a település.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képviselői fogadóóra

Boros László, az MSZP önkormányzati frakciójának képviselője pénteken 15 és 16 óra között fogadóórát… Tovább olvasom