Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Tárki: alig változott a pártok népszerűsége

Júliusban az előző hónaphoz hasonlóan 26 százalékos a Fidesz-KDNP támogatottsága - közölte a Tárki.
A teljes népesség körében lényegében változatlan a pártok népszerűsége, a pártválasztók körében kissé csökkent az MSZP támogatottsága - közölte a Társadalomkutatási Intézet (Tárki) a júliusi kutatásának eredményét szerdán.

A közlemény szerint az ezer ember megkérdezésén alapuló, a felnőtt lakosságot életkor, nem, iskolai végzettség és lakóhely szerint reprezentáló kutatás adatai alapján nem változott a pártok támogatottsága a teljes népesség körében. Így júliusban az előző hónaphoz hasonlóan 26 százalékos a Fidesz-KDNP támogatottsága, az MSZP tábora pedig a júniusi 13 százalék után júliusban 11 százalék.

A július 10. és 17. között végzett közvélemény-kutatás eredményei szerint a pártválasztóknál a Fidesz-KDNP népszerűsége szintén változatlan, júniusban és júliusban egyaránt 48 százalék, az MSZP támogatottsága viszont négy százalékponttal csökkent, 20 százalékra.

Mint írták, a többi parlamenti párt támogatottsága is stagnálónak nevezhető: a Jobbik táborának aránya a teljes népesség körében júniusról júliusra 7 százalékról 8 százalékra, a pártválasztóknál pedig 13 százalékról 15 százalékra nőtt. Az LMP a teljes népességen belül az előző havi 3 százalék után jelenleg 2 százalékon, a pártválasztók között pedig a júniusi 5 százalékot követően ebben a hónapban 3 százalékon áll. Az Együtt 2014-PM a teljes népességen belül változatlanul 4 százaléknyi szavazót vonz, míg a pártválasztók körében az elmúlt havi 7 százalék után most 8 százalékon áll. A Demokratikus Koalíció támogatottsága a teljes népességen belül 1 százalékról 2 százalékra, a pártválasztók között pedig 2 százalékról 4 százalékra nőtt.

Az előző hónaphoz képest a bizonytalanok és a pártpreferenciájukat el nem árulók együttes aránya sem változott, júniusban és most is 46 százalék, így a választóknak továbbra is csaknem a fele nem tudja vagy nem mondja meg pártszimpátiáját - tették hozzá.

Olvasóink írták

 • 4. kontrapista 2013. július 25. 08:59
  „3.Q
  Az elmúlt nyolc év kudarca még mindig kísért , a szavazópolgár nem egykönnyen felejt, ezért
  győzzön a
  JOBBIK !
  CSAK A NEMZET !”
 • 3. Qllancs 2013. július 24. 20:07
  „Nem is meglepő hír ! Mást NEM is enged közölni orbán !Minden adatuk HAZUGSÁG !!!!”
 • 2. Légiós 2013. július 24. 19:46
  „valószinü mert alig csinálnka valamit föleg kárt nagyon nagy károkat , elmult nyoc év mszp rombolás félig kinyirták a hazámat”
 • 1. kumisz 2013. július 24. 18:09
  „Tárki, tárki.............................”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzoltók szabadították ki a sérülteket a 4-es úton

Teherautó és mikrobusz ütközött szerdán Karcagnál. A balesetben ketten sérültek meg. Tovább olvasom