Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Tarlós: be akarjuk fejezni a metróépítést!

"Be akarjuk fejezni a metróépítést és mindent meg is fogunk tenni ennek érdekében" - írta Tarlós István fideszes főpolgármester-jelölt pénteki keltezésű, Demszky Gábor főpolgármesternek címzett nyílt levelében.
"A miniszterelnök, az illetékes szakminiszter és a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje is évek óta egyfolytában a metróépítés befejezésének szükségességéről beszél" - közölte Tarlós István.

Hozzátette: ennek ellenére a fővárosi MSZP - "kiforgatva egy felületesen megfogalmazott sajtómunkatársi nyilatkozatot" - ismét politikai hisztériába kezdett, azzal próbálkozik, hogy "felheccelje" a budapestieket.

"A metróépítést természetesen be akarjuk fejezni" - hangsúlyozta Tarlós István, megjegyezve: ha a budapesti szocialisták igazat beszélnek, akkor a befejezésnek nincs is akadálya, mivel a források rendelkezésre állnak.

Mint írta, eljön az ideje annak is, hogy együtt összeszámolják a forintokat, és ha nincs meg a pénz, akkor a mostani városvezetés és a "handabandázók" is számot adnak arról, miért csapták be a városlakókat.

Leszögezte: mindent megtesznek a metróépítés befejezéséért, akkor is, ha ma senki nem tudja biztosan, hogy a 4-es metró második szakaszára ad-e majd pénzt az Európai Unió.

"A metróépítést kizárólag Önök állíthatják le azzal, ha netán nem a valóságnak megfelelő információkkal szolgálnak. Újra hangsúlyozom: nincs szándékunkban leállítani a beruházást" - zárul Tarlós István nyílt levele.

A Blikk csütörtöki számában kormányzati információira hivatkozva azt írta: a kormány kiszállna a 4-es metró beruházásából. A már megkezdett építkezést befejezik, de nem adnának pénzt a második szakaszra, így a földalatti vasút megállna a Baross téren és nem menne ki Zuglóba - tette hozzá.

"Az önkormányzati választások után Budapest új vezetésének felül kell majd vizsgálnia, hogy milyen hibák, mulasztások történtek a beruházás előkészítésében. A 4-es metróra fordított összegek a fővárosi és vidéki felszíni közlekedés fejlesztése elől veszik el az uniós és hazai forrásokat. Az esetleges folytatásról mindezeket mérlegelve születhet majd döntés" - közölte a lappal Fekete Rajmund, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárság sajtómunkatársa.

A Fővárosi Közgyűlés Fidesz-frakciója csütörtöki közleményében kiemelte, hogy "semmiféle döntés vagy döntés-előkészítés nincs a metróépítés leállításáról". A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kommunikációs főosztálya az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában szintén cáfolta, hogy "bármiféle döntés született volna a 4-es metró Baross tér és Bosnyák tér közötti szakasza állami támogatásának a cikk által sugallt felülbírálásáról".

Nagy Anna kormányszóvivő csütörtökön újságíróknak azt mondta, hogy "a beruházás folytatását megkérdőjelező sajtóhírek az önkormányzati választásoknak tudhatók be".

A fővárosi MSZP-frakció a lapinformáció kapcsán közölte: "ahogy 1998-ban, úgy most, 12 évvel később is a főváros megbüntetése lesz napirenden Orbán Viktornál".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Július végére csökkenhet a szúnyoginvázió

A szakemberek szerint július végére enyhülhet az esténként turistariogatóvá váló balatoni… Tovább olvasom