Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

Tarlós: éles a különbség Demszky és a szocialisták között

Tarlós István ugyan gyenge vezetőnek tartja Demszky Gábor leköszönő főpolgármestert, mégis élesen megkülönbözteti "azoktól a szocialistának mondott budapesti vezetőktől", akik 15 éve irányítják a városüzemeltetést, s ez idő alatt "szabadrablás" alakult ki.
A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje erről egy csütörtök esti budapesti fórumon beszélt, ahol ugyanakkor emellett megjegyezte: gyanúi szerint Demszky Gábor "sokszor elfordította a fejét, amikor nem szabadott volna", és ha valaki megkérdezi őt, "ideje-e, hogy eltűnjön a politikából", azt válaszolja, ideje. "A szocialistának mondott budapesti vezetőket" azonban "a kutya meg nem választotta soha", míg Demszky Gábort ötször; azon lehet vitatkozni, hogy jól tették-e vagy sem - fűzte hozzá.

A politikus az elszámoltatással kapcsolatban azt mondta: nem beszélni kell róla naponta, hanem "természetesnek tekintve", csendben el kell végezni. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy nem azzal az "alantas és vérszomjas szándékkal" igyekszik a városházára, hogy "Demszky, vagy x, vagy y ellen" minden áron találjon valamit.

Tarlós István a fórumon hangsúlyozta, elengedhetetlenül szükséges, hogy Budapesten a városvezetés együttműködésben tudjon dolgozni a kormánnyal és elsősorban a miniszterelnökkel. "Az új vezetés szót fog érteni a kormánnyal, és talán még annál is inkább szót fog érteni a miniszterelnökkel" - ígérte, hozzátéve, ha most nem lesz változás a fővárosban, "akkor nem tudom, mikor".

"Mi nem vagdalkozni akarunk, mi nem az ígéreteket akarjuk szaporítani, hanem be akarjuk fejezni ezt a torzóként itt maradt 4-es metrót, ha már elkezdték, és talpra akarjuk állítani azt a BKV-t, ami az MSZP irányítása alatt a szó szoros értelmében tönkrement" - mondta.

"Olyan történeteket hallok nap mint nap, amelyekből nem tudom, hogy tudtam kimaradni" - jegyezte meg ironikusan, utalva többek között Horváth Csaba MSZP-s főpolgármester-jelölt véleményére, amely szerint Tarlós István méltatlanná vált a főpolgármester-jelöltségre a városligeti 56-os emlékműről szóló nyilatkozata miatt. Tarlós István erre reagálva úgy fogalmazott: "amikor azt mondom, hogy az élő 1956-os legendákat meg fogjuk kérdezni, hogy ez a számunkra nehezen értelmezhető, ,56-os emlékműnek nevezett valami ott legyen-e a Dózsa György úton, (...) akkor megjelenik az MSZP budapesti arca, és közli, hogy Tarlós gyűlölettől fröcsögve le fogja rombolni az ,56-os emlékművet".

A rendezvényen György István országgyűlési képviselő, a Fidesz fővárosi frakcióvezető-helyettese az elmúlt évek városvezetését jellemezve azt mondta, párbeszéd helyett diktátumokkal próbálták meg rendezni az ellenzékkel a viszonyt, a szakmai helyett a pártirányítás dominált, és "politikai zsákmányszerző alkuk" folytak a két koalíciós partner között.

Olvasóink írták

 • 3. zero 2010. szeptember 24. 12:24
  „Hát ez a Tarlós elindulhatna Sólyom imitátornak .Körülbelül annyit is fog tenni”
 • 2. jozko 2010. szeptember 24. 11:44
  „Ahogy vesszük!
  A szocialisták kiszorították magukat a hatalomból, Demszky Gábor pedig jobb híján feladta!
  Nem olyan éles különbség ez!”
 • 1. achilleus 2010. szeptember 24. 08:49
  „Az mszp rég megérett a feloszlatásra:" (...) Megdöbbentő vallomásában a volt börtönőr részletesen elmondja azt is, hogyan kínozták az egymáshoz bilincselt foglyokat. - Ha megmozdult, húzta a kezét, odavágtunk nekik. Ha lejjebb akarta engedni a térdét, vagy a hátsó részét, hogy kicsit pihentesse magát, akkor oda kellett rúgni. Nagyon sok ember összepisilte magát, voltak idősebbek-fiatalabbak, fiatal lányok, idősebb nők - jelentette ki a volt börtönőr. Az udvaron térdepeltetett embereket a befogadó helyiségekben újra és újra megverték, aki pedig szót emelt a bántalmazások ellen, meztelenre vetkőztetve meg is alázták.(...) http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=340280
  ---Gyurcsány főbűnöző persze nem akar elmenni a parlamenti vizsgálóbizottság ülésére. Megelőzve egy két "mi köze hozzát", Hitler sem személyesen gázosított Auschwitzban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MTV: jogszabályokba ütközött a Jobbik reklámja

A Magyar Televízió azért utasította el a Jobbik hirdetésének sugárzását, mert az nem felet meg a köztelevízió által előzetesen közzétett feltételeknek. Tovább olvasom