Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Tarlós értelmét látná a baloldallal való együttműködésnek

Tarlós István fideszes fővárosi főpolgármester-jelölt értelmét látná a baloldallal való együttműködésnek, de nem azon az áron, hogy akiknek részük volt a Demszky–Hagyó-féle vezetésben továbbra is vezető pozícióban maradjanak. A politikussal készült interjú a Figyelő című lap csütörtökön megjelenő számában olvasható.
Tarlós István szerint az együttműködési hajlandóságról tett kijelentéseivel kapcsolatban jelentek meg furcsa nyilatkozatok. "A Jobbik a mondataim kiforgatásával olyasmit próbál komponálni a szavaimból, hogy én nem akarok elszámoltatást a Városházán. Ez úgy hülyeség, ahogy van. Csupán azt szoktam mondani, hogy nem akarom átvenni a nyomozóhatóság és az igazságszolgáltatás szerepét, másrészt nem tekintem fő feladatomnak, hogy kétségbeesetten keresgéljek, kit lehet itt +belerángatni a bajba+. Ez nem azt jelenti, hogy szerződéseket ne vizsgálnánk felül, de nem tudok – és nem is akarok – egyenruhás számonkérőszékekben gondolkodni".

Mint a lapnak mondta: "a kultúra vagy különösen a környezetvédelem területén az LMP konstruktívnak tűnik. Még akkor is, ha csak félve mondok róluk pozitívat, mert a szocialisták nyomban kikiáltják őket a Fidesz fiókpártjának, holott szegény LMP-től ennél mi sem áll távolabb. (...) Ab ovo nem utasítok el semmilyen együttműködést az ellenzékkel, a fő ellenőrző funkciókat pedig át kell engedni nekik. Nem fogunk olyan kiszorítósdit játszani velük, mint amilyet ők űztek velünk 16 éven keresztül".

A politikus nem törekszik mindig kompromisszumra, csak ha lehet. "Például, kicsit sem bántva a párt szimpatizánsait, de ahogy a Jobbik most a parlamentben működik, attól egyáltalán nem vagyok lenyűgözve" - jegyezte meg.

A BKV és főváros helyzetéről Tarlós István azt nyilatkozta: a BKV nagy probléma, de nem az egyetlen. Belső adósságállományát is ideszámítva a BKV hiánya minimum 400 milliárd forintra tehető. Orbán Viktorral a legtöbbet a BKV és a 4-es metró ügyében fognak egyeztetni. A kormány valójában nemcsak a Bajnai-kabinet által szerződésben vállalt támogatást akarja megadni, hanem ennél több segítséget is nyújtana.

"E pillanatban azt mérlegelem magamban, mire kérjek inkább fedezetet: a metróépítésre vagy a BKV-ra. Utóbbi esetében az adósságállomány csökkentésének egyik módja, hogy a buszjáratok jelentős részét kiszervezzük, mert akkor nem kell rövid időn belül ezer új buszt vásárolni. Létre fogjuk hozni a Budapesti Közlekedési Központot a város közlekedésének felügyeletére, és szét fogjuk választani a megrendelői és szolgáltatói szerepeket is".

A metróépítésről azt mondta: "Demszky Gábor azt hajtogatja, hogy megvan a fedezet a 4-es metróra. Ki kell rakni a pénzt az asztalra, nem olyan nehéz az, csak nyílt kártyákkal kell játszani. Ennek a mellébeszélésnek vége. Így nehéz dolguk lesz velem. Kommunikációs trükkökkel nem játszunk tovább, ilyenekkel nem vitatkozom. Pontosan ezért semmiféle főpolgármester-jelölti vita nem lesz".

Mint mondta: nem szeretne "metrótorzót, azaz ha már épül a metró, akkor fejezzük be. (...) Mindent meg fogunk tenni a metró befejezésének az érdekében".

Olvasóink írták

  • 1. zero 2010. augusztus 04. 19:07
    „de ahogy a Jobbik most a parlamentben működik, attól egyáltalán nem vagyok lenyűgözve" - jegyezte meg.Hát ahogy igy mondod szerintem tölled se várhatunk sokat”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Graffitik a Kaszásdűlői HÉV-megállón

Graffitiművészek Óbuda-Békásmegyer jellegzetes épületeit, a többi között a Gázgyárat, az aquincumi… Tovább olvasom