Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Tarlós: érthetetlenek a szocialista megnyilvánulások a hajléktalankérdésben

A főpolgármester szerint nem látják be a probléma kettősségét, miszerint részben szociális-egészségügyi, részben igenis rendészeti kérdésről van szó.
A főpolgármester érthetetlennek tartja az MSZP és pártfogóinak megnyilvánulásait a hajléktalankérdéssel összefüggésben. Tarlós István (Fidesz-KDNP) ezzel kapcsolatban 10 pontos nyílt levelet tett közzé szerdán.

A városvezető azt írta: a szocialisták ahelyett, hogy belenyugodnának, hogy álláspontjukkal "rossz pályára" tévedtek, egyre "mérgesebb, önmaguknak is ellentmondó megnyilvánulásokkal zavarodnak bele az általuk kierőszakolt szituációba".

Tarlós István kifogásolta, hogy az érintett politikusok nem látják be a probléma kettősségét, miszerint részben szociális-egészségügyi, részben igenis rendészeti kérdésről van szó. Bírálta, hogy a többségi érdeket az MSZP demagógnak tekinti, és értetlenséggel fogadják, hogy a város közösségi funkciókra kialakított létesítményeit nem lehet "teljességgel rendeltetésellenes célokra" használni.

A főpolgármester úgy véli: az érintettek filozófiájukkal a hajléktalanok érdekei ellen dolgoznak. Kifogásolta az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet bezárásával összefüggő fejtegetéseket is, a szakmai adatokra hivatkozva azt írta: legalább 86 skizofrén beteg került az utcára, vagyis a szocialisták által hivatkozott infrastrukturális problémát úgy oldották meg, hogy szélnek eresztették az érintetteket.

A városvezető álláspontja szerint a "lakhatás" jogának követelése nem értelmezhető, senki nem vitatja, hogy bárki lakást vegyen vagy béreljen, de épületek - és különösen veszélyes épületek - "anarchisták által támogatott önkényes elfoglalása", illetve a lakhatási jog között nem lát összefüggést. "Alantas elhatározás a hajléktalanok - politikai haszonszerzés céljából történő - heccelése" - fogalmazott a főpolgármester.

Utalt arra is, hogy a szocialisták és a szabad demokraták húsz év alatt egyetlen szociális bérlakást sem építettek Budapesten, miközben most ezt követelik, továbbá támadják a hajléktalanszállókat, holott ők évtizedeken át legfeljebb azokban gondolkodtak.

Kitért arra is, hogy a főváros mostani vezetése két év alatt hétszázzal emelte a férőhelyek számát, komfortosította a létesítményeket, gondoskodik az érintettek biztonságáról, foglalkoztatja őket, és egészségügyi központot hozott létre nekik. Tarlós István visszautasította, hogy nem vonják be a szakmai szervezeteket a munkába, mint írta, két kiemelkedően képzett szervezettel, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal és a Menhely Alapítvánnyal hajtják végre lépésről lépésre a programjukat.

Olvasóink írták

  • 2. Cillit_bang 2013. február 06. 17:12
    „Pista!
    Hát a Kohn Werber küldte ki az utcára az aktivistákat!Ezek a szoclib szavazók! Ezek várják az éhség-menet részvevőit, akiket frissen kukázott cuccal várnak majd a hazafiak 1liter almaborért vagy 2 deci diannáért! Javaslom előtte 2 napig ne dolgozzanak a FŐKEFE autói (szemétszállítás), nehogy harc legyen az etető előtt, s tetejébe megspórolnak több100 liter gázolajat, ami majd kell a takarításra!”
  • 1. x 2013. február 06. 14:39
    „"Tarlós: érthetetlenek a szocialista megnyilvánulások a hajléktalankérdésben"
    Pedig egyszerű: a permanens választási hadjáratban a szocialista ész el ne felejtse egy percig sem, Szent János gulyáskommunizmusában ilyen az utcán nem volt. Most van, nemcsak most, de arra nem emlékszem, tehát szocialistákat választok, gondolja magában, hogy ilyen az utcán ne legyen. Az utóbbi lenne ugyan a Fidesz-KDNP szándéka szerint is kívánatos, de akkor a választóknak eggyel kevesebb motívuma lenne a fülkében (ellen)forradalmat rendezni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz-KDNP-frakcióülés: éles vita a rezsicsökkentés mikéntjéről

Folytatódik ma a Fidesz és a KDNP parlamenti frakciószövetségének évadnyitó ülése Gyulán. Tovább olvasom