Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 28°C Még több cikk.

Tarlós: rendezni kell a taxisok helyzetét!

A taxisok ügyével foglalkozni kell, mert tíz éve nem tette azt meg senki - mondta Budapest főpolgármestere.
A főpolgármester álláspontja szerint rendezni kell a taxisok ügyét, nem megoldás, hogy az érintettek egy része "tulajdonképpen félroncs autókon és bizonytalan tarifákon" szállíthat.

Tarlós István egy más témában tartott keddi sajtótájékoztatón kijelentette: a taxisok ügyével foglalkozni kell, mert tíz éve nem tette azt meg senki. A hétfői taxismegmozdulásra utalva elmondta, akik úgy gondolják, hogy csak kétszáz felvonuló érintett szempontjai számítanak, azok megfeledkeznek a kétmillió budapesti szempontjairól. Megfogalmazása szerint a taxisoknak is az az érdekük, hogy ne lehessen többféle tarifával, "akármilyen roncsokkal" forgalmat szervezni.

A városvezető kitért arra is, hogy az eddigiekhez hasonlóan ezután is egyeztetéseket folytatnak az érdekeltekkel, "azonban, akik azt kérik, hogy a rendezésre hét év türelmi idő után kerüljön sor, azok nem ezen a világon élnek".

A Gépkocsivezetők Független Szakszervezete (TGFSZ) hétfőn a taxisok munkakörülményei és jogai rendezéséért szervezett figyelemfelhívó demonstrációt, a sofőrök jelképesen eltemették hivatásukat és járműveiket. Farkas Zsolt, a TGFSZ elnöke az MTI-nek azt mondta: már egy évvel ezelőtt petícióban követelték a főváros és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezetőitől, hogy hatóságilag rögzített árat, vagyis fix tarifát vezessenek be minden taxitársaságnál, szabályozzák a taxisok jelenleg több mint hatezres létszámát, és vezessék be a taxisokat ellenőrző rendszert.

Hozzátette: 6221 jármű rendelkezik taxiengedéllyel, ezekkel az autókkal csaknem nyolcezer ember dolgozik, és a gépkocsiknak 328 taxiállomás 1400 férőhelyén kellene osztozniuk.

Olvasóink írták

  • 2. igazságkereső 2012. május 30. 12:03
    „Meg a "devizahiteles" banki indexálási trükk által rendesen megvezetett ügyfelek kiszolgáltatott helyzetét is nemde bár?!!”
  • 1. info 2012. május 30. 09:40
    „Megfogalmazása szerint a taxisoknak is az az érdekük, hogy ne lehessen többféle tarifával, "akármilyen roncsokkal" forgalmat szervezni.-ettől verseny a verseny!!! Ha ezt bevezetik akkor a kenyér árát is kizárólag egyetlen áron -tecsó áron-tessék forgalmazni! Egyébként is örüljenek ´ott fönt, hogy ők azok akik a legtöbb adót adják a városoknak de nehogy már, a villamosjegy többe kerül egy-két megállóért a taxi viszont legyen a legolcsóbb. Szerintem a bevásárlóközpontok is legalább legyenek olyan színvonalon mint a taxistól mit elvárnak-de ne legyen ám szavatossági idő ´átfestése ami még ma is folyik egyes üzletekben-csak szét kell nézni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elvágtak egy gázcsonkot Pákozdon

A szivárgó gáz miatt 13 ingatlanból összesen 45 lakót kellett ideiglenesen kitelepíteni. Tovább olvasom