Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Tarlós szerint Koltay megszegte a megállapodást

Tarlós István főpolgármester szerint Koltay Gábor, a budapesti József Attila Színház felmentett ügyvezető igazgatója megszegte a megállapodást, nem tartotta szem előtt a takarékoskodást, ezért kellett távoznia.
Tarlós István a Hír Televízió Rájátszás című műsorában csütörtök este hangsúlyozta, a városvezetés célja, hogy megmentse az anyagi nehézségekkel küszködő színházat. Méhes Lászlónak, a teátrum korábbi vezetőjének azért kellett mennie, mert pazarló szerződést kötött, "Koltay Gábor viszont nem egy, hanem 23 engedély nélküli szerződést" írt alá - fogalmazott a főpolgármester.

Tarlós István felidézte, azért hívta a színház élére Koltay Gábort, mert "ő is egy határozott egyéniség". Hozzátette azonban, a szabályokat mindenkinek be kell tartania. Koltaytól azt kérték, ne pazaroljon, ügyvezető igazgatóként takarékoskodjon és teremtsen rendet - hangzott el.

A főpolgármester elmondta, munkatársai hitelt érdemlően bizonyították, hogy Koltay Gábor 23 engedély nélküli szerződést kötött. "Tudta jól, hogy elődjének miért kellett mennie. Nem vagyok hajlandó vitatkozni... Nem csinálom vissza" - fogalmazott, hozzátéve, Csomós Miklós kultúráért felelős főpolgármester-helyettes a dolgát tette, "Koltay megszegte a megállapodást".

Koltay Gábort szerdán mentette fel tisztségéből Csomós Miklós, az ügyvezető igazgató megdöbbenéssel fogadta a döntést, a társulat csütörtökön kiállt mellette.

Olvasóink írták

 • 4. Orfeusz 2011. június 16. 10:18
  „Koltay a múlt embere. Az MSZMP-től az MDF-en át a FIDESZ-ig csak időleges volt az átjárása.”
 • 3. Jozsoci 2011. június 10. 23:25
  „Széllel szemben nem lehet fütyülni.”
 • 2. achilleus 2011. június 10. 15:15
  „Ezekkel a filmesekkel elég sok a probléma, immáron államtitkári szinten is:
  http://www.hirtv.hu/?tPath=/print/belfold&article_print=yes&article_id=383049”
 • 1. bánki 2011. június 09. 22:22
  „A főpolgármester elmondta, munkatársai hitelt érdemlően bizonyították, hogy Koltay Gábor 23 engedély nélküli szerződést kötött. "Tudta jól, hogy elődjének miért kellett mennie. Nem vagyok hajlandó vitatkozni... Nem csinálom vissza" - fogalmazott, hozzátéve, Csomós Miklós kultúráért felelős főpolgármester-helyettes a dolgát tette, "Koltay megszegte a megállapodást".”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óriásharcsát fogtak a Balatonban

Egyórás fárasztás után rekordméretű és súlyú, 93 kilogrammos harcsát fogott ki csütörtökön a… Tovább olvasom