Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Társadalmi egyeztetés

a fejlesztési tervről

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség társadalmi egyeztetésre bocsátja a 2007–2013. évi Új Magyarország Fejlesztési Terv (II. Nemzeti Fejlesztési Terv) operatív programjait.
A II. Nemzeti Fejlesztési Terv keretében 2007–2013 között magyar és európai uniós forrásból 6943 milliárd forint fejlesztési keret használható fel. Lantos Gabriella, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) kommunikációs igazgatója elmondta, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terv 15 operatív programjából – a technikai lebonyolítással összefüggő végrehajtási operatív program kivételével – 14 egyeztetése kezdődött meg tegnap és lezajlik november közepéig.
A tervek szerint november első hetének végéig lehet írásban észrevételt tenni az ügynökség honlapján az operatív programokkal egy időben közölt útmutató alapján. November közepéig bonyolítják le a különböző szervezetekkel a regionális, ágazati egyeztető fórumokat, egyeztetnek a nagy érdek-képviseleti szervezetekkel. Az észrevételek feldolgozását követően megtárgyalja a dokumentumokat a Fejlesztéspolitikai Irányító Testület (FIT), illetve a Nemzeti Fejlesztési Tanács is. Ezt követően november végén kerülnek majd a kormány elé döntésre az operatív programok.
A Nemzeti Fejlesztési Terv készítésének folyamatában a kormány vitanapot tart a parlamentben a stratégiáról, majd ezt követően foglalkozik a dokumentummal a Nemzeti Fejlesztési Tanács, és várhatóan október 25-én dönt a kormány az Európai Uniónak beadandó, az uniós és hazai források felhasználására szóló 2007–2013. évi stratégiáról. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmegy az Árkád megnyitására?

Tovább olvasom