Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Társadalmi vita a hazai romastratégiáról

Szeptemberben nyilvánosságra hozzák, s a Roma Koordinációs Tanácsban megindul a romastratégia társadalmi vitája - erről Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár beszélt a Magyar Hírlapnak adott, szombaton megjelent interjújában.
Elmondta: a belső szakmai egyeztetések első körén túlvannak, a koncepcióról már tárgyaltak a társadalmi felzárkózási és cigányügyi tárcaközi bizottságban is. A tervezet néhány héten belül nyilvánosságra kerül - tette hozzá.

Balog Zoltán beszélt arról is, hogy egyértelművé kell tenni: aki teljesít, letesz valamit az asztalra az oktatási rendszerben, annak segítenek. Úgy fogalmazott: a cél az, hogy az ösztöndíj valóban ösztönzést jelentsen, ne pedig segélyt. Hozzáfűzte: nagyságrendekkel növelték a megpályázható összeget, de a mintegy két és félmilliárd forint kiosztására lehetőséget adó Útravaló-Macika program abban a szellemben indul most, hogy a teljesítmény mindenképpen feltétele a támogatás elnyerésének.

A pályázatokat várhatóan a jövő hét folyamán kiírják.

Olvasóink írták

 • 2. klj_54 2011. szeptember 10. 11:23
  „"A tett halála az okoskodás!"
  A többségi társadalomnak nem dolga értük / helyettük megoldani saját gondjukat!”
 • 1. papika56 2011. szeptember 10. 11:08
  „Ezt a problémát több száz éve sem sikerült megoldani ! Most sem fog , mert a fejekben kellene elősször rendet rakni /cigényokéban / Az ő szokásaikat, életstílusukat , gondolkozásukat pénzel megváltoztatni nem lehet.
  A vérükben van : nem ismerik a magántulajdon fogalmát, a röghöz kötést. A munka ,tanulás, a beilleszkedés távol áll tőlük ! Ezért lopnak, csalnak , átvernek mindenkit !
  Igaz soknak még a 3 osztálya sincs meg --de élettapasztalata van annyi --bármikor túljárnak az eszén 5 diplomásnak !Őket az élt tanítja, farkastörvényekkel. Ezért élnek túl minket !
  Lehet, hogy az 500 ezer cigányból lesz pár aki tanul , de nem azt látja otthon. Apa-anya nem dolgozik, gyerekek az útcán lopásból élnek .
  Nagyon tudják a jogaikat --DE a kötelességüket NEM !
  ..MIT tesznek le az asztalra ???? üres sörös kórsót ??? mert mást NEM !!
  2050. ben a magyar lakosság több mint 50 % cigány lesz ! MI LESZÜNK KISSEBBSÉGBEN !!!
  a vezír is nem hiába támogatja őket milliárdokkal --ez mindd kidobott pénz, amit saját zsebbre el is lopnak majd a tűzmellett ülő fejesek ! De sokan milliomosok lesznek ebből a projektből !!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új típusú diákhitel a hallgatóknak

Új típusú diákhitelrendszer célja, hogy a költségtérítéses képzésnél lényegesen drágább önköltséges… Tovább olvasom