Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Tart a Sofa felszámolása

Folytatás az 1. oldalról.

A többiek az ezen felüli összegből egy részt ugyancsak megkaptak, teljes követelésük a cég felszámolása során befolyó összegből elégíthető ki. A munkabértartozásokra ugyanis a Sofa vagyona mindenképpen fedezetet nyújt.
– A Sofa Rt. becsült vagyona egymilliárd forint, ezért várhatóan az ingatlan és a gépek, berendezések értékesítéséből befolyó összeg nem fedezi majd az összes követelést – válaszolta érdeklődésünkre Ecsédi András. – A cég adóssága a hitelezők felé ugyanis egymilliárd forint, de ehhez jön még a létszámleépítés 200 millió forint körüli költsége és a felszámolási eljárás kiadásai. Az ingatlan és a nagyobb értékű gépek eladására már lezajlott egy pályázat, amely az ingatlan tekintetében eredménytelen volt. A második pályázat december 16-án jár le. A kisebb értékű gépekre nyilvános árverést írtunk ki.
A felszámolóbiztos arra nem tudott egyértelmű választ adni, hogy mikorra fejeződhet be a cég teljes felszámolása, mindenesetre, ha elhúzódik, növekednek a költségek.
Mint ismert, a Sofa Rt. – amely kiváló minőségű ablakaival, erkélyajtóval vált országszerte ismertté – július elején szüntette be termelését, a 93 dolgozónak pedig augusztus 19-én mondtak fel. Az rt. igazgatóságának elnöke, Szelci László korábban azt nyilatkozta a Kisalföldnek, hogy több körülmény együttes hatása vezetett a cég súlyos gazdasági helyzetéhez. Példaként említette a nagy értékű beruházásokat, amelyek meghaladták teherbíró képességüket, a cégek közötti körbetartozást, a rossz termékpolitikai döntéseket és a kereslet eltolódását az alacsonyabb minőségű termékek iránt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szünetel

Áramszünet miatt holnap délelőtt 9 órától délután egy óráig szünetel a győri Pálffy utcai rendelés.… Tovább olvasom