Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 20°C Még több cikk.

Tasnádi Lászlónak ÁVH-s múltú ügynök jelentett Nagy Imre újratemetéséről

Tasnádi László, az Orbán-kormány új államtitkára a rendszerváltás előtt III/II-es operatív tisztként dolgozott. Amikor ez kiderült, a kormány nem foglalkozott ezzel a ténnyel. Szerintük csak a szakmáját gyakorolta.
Kiderült azóta az is, hogy Nagy Imre újratemetésén is felügyelte az ügynöki jelentéseket Tasnádi. Az Index információi szerint a Tasnádinak jelentő egyik ügynök az ötvenes években az ÁVH-ban kezdte pályafutását. Végtére is, ez is csak egy szakma.

Az Index információi szerint az 50-es évek elején az ÁVH-ban kezdte „szakmai" karrierjét az az Amur fedőnevű ügynök, akivel Tasnádi László, a Belügyminisztérium jelenlegi rendészeti államtitkára Nagy Imre újratemetése idején tartotta a kapcsolatot.Tasnádi a dokumentumok szerint az újratemetés idején telefonon tartotta a kapcsolatot az ügynökökkel.

A Pintér bizalmasának számító Tasnádi kinevezésével a jobb oldalon sem értett egyet mindenki. Felháborodott miatta a CÖF vezetősége és Deutsch Tamás.

A Fidesz kommunikációs vezetője, Kocsis Máté szerint, viszont ha Pintér Sándor Tasnádi kinevezése mellett döntött, akkor nyilvánvalóan ezt átgondolta, ekképpen illik tiszteletben tartani.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

CÖF: zárják ki a közhatalomból a kommunista állam pártvezetőit, közhivatalnokait!

A CÖF felkéri az Igazságügyi Minisztériumot egy olyan törvény előkészítésére, amely kizárná a kommunista állampárt vezetői funkcionáriusai a közhatalomból. Tovább olvasom