Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Tatárszentgyörgy: gyanúsított lett a tulajdonos

Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség kedden a tatárszentgyörgyi kisebbségi önkormányzat elnökhelyettesét a leégett házával kapcsolatban.
Az asszony háza április 7-ére virradóra gyulladt ki. Korábban a melléképülettel és ingóságokkal együtt körülbelül 28 millió forintra biztosították. Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, az eddigi szakértői jelentés szerint a ház és a melléképület összesen 5,6 millió forintot ért. A nő ellen most nagy értékre elkövetett csalás kísérlete miatt indult eljárás.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, április 7-ére virradóra kigyulladt Tatárszentgyörgyön egy lakóház, a tűzeset körül már akkor több gyanús jelet találtak a rendőrök. Az egyik ilyen, hogy valaki belülről locsolta fel égésgyorsítóval és gyújtotta fel a házat. Később kiderült, hogy a házra, a melléképületekre és a bennük lévő ingóságokra korábban körülbelül 28 millió forintos biztosítást kötöttek. A nemrég elkészült ingatlan szakértői jelentés szerint a ház a melléképülettel 5,6 millió forintot ért. A biztosítók szerint egyébként normális az, hogy az újjáépítési értékre biztosítanak, mert ha kár éri az épületet, újra felhúzni sokkal többe kerül, mint a forgalmi értéke.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai tájékoztatása szerint az ügyben elkészült már a szakértői jelentések egy része - a vegyész-szakértői, nyomszakértői jelentés és a tűzvizsgálati jegyzőkönyv - és kihallgattak több tanút is az elmúlt időszakban. Az eddig összegyűjtött adatok, bizonyítékok és a szakértői vélemények alapján kedden gyanúsítottként hallgatták ki a ház tulajdonosnőjét, nagy értékre elkövetett csalás bűntett kísérlete miatt.

Az asszony - a helyi kisebbségi önkormányzat elnökhelyettese - tagadott, de hazugságvizsgálóval - poligráffal - továbbra sem hajlandó megvizsgáltatni magát. Rabosították, DNS-mintát vettek tőle. A rendőrség szerint az ügyben más tanúk és esetleg további gyanúsítottak is lehetnek.

Az ügyben egyébként korábban felmerült a rasszista indíték, legalábbis a ház tulajdonosa részéről. Horváth Lídia korábban azt mondta a Független Hírügynökségnek, hogy a bűncselekmény idején fekete autót láttak a környéken gárdás matricával. Az ezt állító egyik tanú egy olyan úton látta a kocsit, amin akkor éppen egy körzeti megbízott autózott a helyszínre, aki viszont egyetlen járművel sem találkozott.

Olvasóink írták

 • 20. sőndör 2009. június 25. 09:29
  „pedig annó, amikor azt írtam, hogy Ők maguknak csinálják a moderátor leirtott !! Na, ki az igazi jós ?”
 • 19. bo 2009. június 25. 09:07
  „Egyébként lehet, hogy csak péksüteményt akart sütni, mert ugye mindenki a maga szerencséjének pogácsa!:-))”
 • 18. achilleus 2009. június 25. 08:00
  „Persze előtte telekürtölték a fél világot a rasszista-fasiszta nemzetgyalázással.
  Nem kellene valakiknek bocsánatot kérnie. És nem először, tartok tőle, nem utoljára.”
 • 17. redstar 2009. június 25. 07:36
  „Ilyenkor hol van Mohácsivész Viktória?Miért nem nyilatkozik rögtön Farka,Kolompár, meg a többi díszbronz?”
 • 16. Zs 2009. június 25. 07:35
  „Hiába, járt utat járatlanért fel ne adj! :DD”
 • 15. bo 2009. június 25. 06:20
  „Hiába no! Se nem késsel, vasvillával, kaszával, se nem csoportosan, bandába verődve követték el. Meg is bukott ahogy kell! Ez már meghaladta a saját szintjüket! Se pénz, se posztó! :-))))”
 • 14. loksi 2009. június 25. 05:21
  „Legallább benne lett vona!”
 • 13. maradando 2009. június 25. 02:41
  „--Ég a ház-a gazda talpa alatt . !”
 • 12. CID 2009. június 24. 23:04
  „<moderálva> cigány. Ennyi. Mit várunk el tőlük. Tragédia.”
 • 11. Zs 2009. június 24. 21:28
  „He-he
  Szorul a hurok a sok kis elnyomott nyaka körül - és még ne nyíljon ki az ember zsebében a bicska...”
 • 10. dodó 2009. június 24. 20:57
  „"...Megtudtuk, hogy Tatárszentgyörgyön több százmilliós nagyságrendű a lopott tűzifával való üzletelés , azonkívül rendszeres a használt autók lopása, szét- és összeszerelése, aztán eladása. Tudomásunk szerint a prostituáltak futtatása, valamint a fegyverkereskedés virágzó ,,üzletág". És akkor még nem beszéltünk a rendszeresen kigyulladó házakról. A tűzoltók és a biztosítók is szervezetten folyó biztosítási csalásokra gyanakszanak.
  ...Tatárszentgyörgy, ill. néhány környező település cigányai között igen népszer? a saját házaik felgyújtása, miután, természetesen, máshova vitték az értékes(ebb) híradástechnikai berendezéseket, bútorokat. Mit ad isten, minden ilyen eset jelzáloggal terhelt és/vagy biztosított házban történt. Biztosan véletlen...
  ...A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, Zoltán Ferenc t?zoltó ezredes elmondta, csak 2009-ben tíz esetben kellett eddig a dabasi tűoltóknak Tatárszentgyörgyre vonulniuk, minden esetben épülett?zhöz. A megye többi településével összevetve ez a szám aránytalanul nagy. A húszezer lakosú (Tatárszentgyörgynél több mint tízszer nagyobb) Vecsésen és a tizenegyezres Pilisen ez idő alatt mindössze háromszor, az ugyancsak tizenegyezres Üllőn egyszer, a tizenötezres Gyömrőn kétszer fordult elő épülettűz.

  A dabasi tűzoltók - köztük egy helyszíneléssel is foglalkozó tűzoltótiszt - szerint ez a jelenség Örkényből kezdett átterjedni Táborfalva, majd Tatárszentgyörgy irányába. A tűzeseteket számos hasonló mozzanat köti össze. Többnyire cigányok lakta házak gyulladnak ki. A tüzek éjszaka keletkeznek. Nem sérül meg senki. Mint látható, a házakon magas összegű biztosítás van; a legtöbb kigyulladt ház végrehajtási eljárás alatt áll. A tűzoltók általában megállapítják, hogy az idegenkezűség nem kizárható, de ezt nem tudják bizonyítani. Jellemző mozzanat, hogy a lakók a következő mondatot diktálják jegyzőkönyvbe: ,,rendezvényen tartózkodtunk". Illetve az utóbbi időben használatos fordulat, hogy ,,a Magyar Gárda volt".
  /Magyar Nemzet; 2009-04-18./

  Egy helyi tűzoltó elmondása szerint előfordul, hogy egyetlen éjszakán két-három hasonló esethez riasztják őket.
  - Volt, hogy egy éjszaka két épülethez mentünk oltani, és mire a másodikhoz értünk a szomszéd faluba, már ott voltak az előző ház lakói. Kiderült, hogy rokonok. Az emberek oldottan beszélgettek, míg a munkánkat végeztük. Odabent többnyire alig találni értékes holmit, például ott áll a szobában egy üzemképtelen tévé, de nincs antennára csatlakoztatva, vagy látható, hogy a hifiberendezés belseje hiányzik. Gyakran egy másik épületbe pakolják át a híradástechnikai eszközöket, ágyneműket. Egy ízben a fészerbe zárva találtuk meg az értékesebb holmikat, erről fotót is készítettünk. Sajnos, hiába élünk feljelentéssel, a hatóságok nem lépnek..."”
 • 9. gardista33 2009. június 24. 19:25
  „moderálva”
 • 8. bigroy 2009. június 24. 18:50
  „Grabowsky....lehet ez az illető járt a többi helyen is,hogy elterelje magáról a gyanú árnyékat”
 • 7. Grabowsky 2009. június 24. 18:48
  „Én ráverném a többit is,...”
 • 6. bigroy 2009. június 24. 18:47
  „Na most majd megint cigányüldözésről beszélnek majd a cigányvezetők..a szegény cigust meggyanusítják:-((
  Elgondolkodtató ezek után,hogy a gyilkosságok és a gyújtogatások elkövetői kik közül is kerülhetnek ki:-)”
 • 5. trixi11 2009. június 24. 16:39
  „Ezt itt többen előre megírtuk már!”
 • 4. Otaku 2009. június 24. 16:24
  „Én már csak egy sört kérek... :)”
 • 3. kutyafül 2009. június 24. 16:20
  „Annyi esze lehetett volna, hogy nem belülről locsolja fel. A marha.
  Remélem ráhúzzák a vizeslepedőt, ha ő a hunyó. Az ilyenek miatt nem hisz már az ember ezekben a rögtön rasszistának kikiáltott esetekben.”
 • 2. cyt 2009. június 24. 15:56
  „Hazudik, mint az öszödi vezír tette anno ... Vajon miért?”
 • 1. IVY 2009. június 24. 15:47
  „Gyanús, roppant gyanús......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: már nem kell sokat várni a kisebb parlamentre

A Fidesz szerint már nem kell sokat várni a kisebb parlamentre, ha a választók feljogosítják a… Tovább olvasom