Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Tavalyhoz képest tovább csökkent az építőipari termelés

Az építőipari termelés februárban csaknem 6 százalékkal csökkent a múlt év azonos hónapjához viszonyítva.
Az év első két hónapjában a termelés majdnem 11 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál. A februári adatok a rendkívül alacsony januárinál azonban jobban alakultak - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal összesítéséből.

A KSH felmérése azt mutatja, hogy az elmúlt év csökkenést mutató trendje februárban tovább folytatódott. Mindkét építményfőcsoport termelése elmaradt az egy évvel korábbitól. Az építőipari termelés 5,9 százalékos csökkenésén belül az épületeken végzett munkák volumene 8 százalékkal, az egyéb építményeken végzetteké csaknem 2 százalékkal volt kisebb az előző évinél. Évkezdettől az épületeken végzett munkák volumene 12,8 százalékkal, az egyéb építményeken végzetteké csaknem 5 százalékkal csökkent.

A termelés februárban 9,6 százalékkal haladta meg a rendkívül alacsony január havit.

Az épületek építése több mint 2 százalékkal csökkent 2008 februárjához képest. Egyéb építményeket azonban 10 százalékkal többet kiviteleztek az egy évvel korábbinál. A speciális szaképítés ágazat termelése 15 százalékkal mérséklődött a múlt év februárjához viszonyítva - olvasható a statisztikai hivatal közleményében.

Az építőipari vállalkozások február végi szerződésállományának volumene 2,6 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jutalmazzák a kartellügyek bejelentőit

Akár 50 millió forint pénzjutalmat is kaphatnának a kartellezést bejelentő magánszemélyek. Az… Tovább olvasom