Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Tavaszi tárlat először

Első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a Várkerület Galériában a Soproni Képzőművészeti Társaság alkotóinak munkáiból összeállított tavaszi tárlatot.
Ezentúl évente szeretne tavaszköszöntő tárlatot rendezni a Soproni Képzőművészeti Társaság – tudtuk meg Keresztény Richárdtól, az egyesület elnökétől. A kiállításon 32 festő 37 munkája tekinthető meg. A szervezők azt kérték a művészektől, hogy lehetőleg friss képeket akasszanak a falra, és ezek a tavaszhoz, kikelethez kapcsolódjanak. Az alkotások nagy részét valóban ezek teszik ki, de találhatunk közöttük egyéb témájúakat is – női alakot, bohócot, csendéletet megörökítőt.
A tavaszt idéző munkákon napraforgók, bazsarózsák, nárciszok, olvadó hó és a hűség városának számos jól ismert részlete fedezhető fel. Technikák tekintetében is szemet gyönyörködtető a kínálat: diópác, akvarell, pasztell és olaj segítségével álmodták vászonra az alkotók mondanivalójukat.
A kiállítás egésze olyan, mint egy nagy, illatos virágcsokor: technikák, alkotók, stílusok, témák változatossága teszi színpompássá, és a szemlélődő megmártózhat a tavasz, a frissesség, az újjászületés ígéretében.
A tárlat március 31-ig látogatható, munkanapokon 10–12 és 14–16 óráig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mint a borsó meg a héja

Ugyanannak a pulóvernek a női és a férfi változatát vették egymásnak, egymástól függetlenül, meglepetésképp. Ugyanúgy esznek, azaz csak addig tartják a kést a jobb, a villát a bal kezükben, míg összevágják a húst, aztán megcserélik azokat. Feldmann Genovéva és Flohe Róbert több hasonlóságukat jelző dolgot is fel tudna sorolni. Úgy összeillenek, mint a borsó meg a héja. Tovább olvasom