Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Távközlési adó: közös javaslatot nyújtottak be a mobilszolgáltatók

A javaslat szerint a magánszemélyek előfizetését 700 forint helyett havonta legfeljebb 400 forint terhelné.
A Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone arra kéri az Országgyűlést, vegyék figyelembe az általuk javasolt módosításokat, ha elfogadják az új távközlési adót - közölte a három társaság szerdán közös közleményben.

A szolgáltatók álláspontja változatlanul az, hogy az új adó nem szolgálja Magyarország érdekeit, és aránytalan terhet ró a távközlési szolgáltatásokra.

A közlemény szerint a 2010-ben bevezetett válságadók a távközlési szektor valamennyi szolgáltatóját terhelik. Így - amennyiben a kormányzat ragaszkodik az ágazatra kivetett újabb különadóhoz - a versenysemlegesség és az egyenlő elbánás elvének megfelelően a szolgáltatók indokoltnak tartanák, hogy a műsorterjesztők is vállaljanak részt a teherviselésben.

A három társaság közölte: ha javaslatukat a jogalkotó elfogadná, akkor a magánszemélyek előfizetését a kormány által javasolt 700 forint helyett havonta legfeljebb 400 forint terhelné, a vállalati előfizetők előfizetését pedig a kormány által javasolt 2500 forint helyett havonta legfeljebb 1400 forint. A szolgáltatók számításai szerint a tervezett adóbevétel így is biztosítható volna.

A szolgáltatók egyebek mellett azt is javasolták, hogy a külföldi roaming (barangolás) szolgáltatásra az új adó ne terjedjen ki.

A Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone közleménye szerint részletes álláspontjukat, illetve közös javaslatukat hétfőn éjjel elküldték a Nemzetgazdasági Minisztériumnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lengyelország és Magyarország jövőjének záloga az innováció

Lengyelország és Magyarország jövője attól függ, miként tudnak integrálódni az európai innováció… Tovább olvasom