Délmagyar logó

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 12°C Még több cikk.

Távolsági buszon petárdázott egy hajdúsámsoni fiatalember

A Debreceni Rendőrkapitányság garázdaság vétség, valamint rongálás vétség bűncselekmények elkövetése miatt indított eljárást azzal a 26 éves hajdúsámsoni fiatalemberrel szemben, aki a Hajdúsámson felől Debrecenbe tartó távolsági buszból egy petárdát dobott ki.
A férfi kihallgatásakor elmondta, hogy otthon magához vette a szilveszter előttről megmaradt petárdáit, melyeket Debrecenbe érve - sétálás közben - kívánt felhasználni. Kíváncsi lett ara, hogy mekkorát pukkan egy petárda, ha azt a közlekedő buszból kidobja, így leghátul ülve meggyújtott egyet, s azt a hátsó kisablakon kidobta.

Az égő petárda beszorult a bukóablakba, s ott szétdurranva betörte azt. A szétdurrant üveg a buszban szétszóródott. A buszon személyi sérülés nem következett be, a sofőrt vezetésében nem veszélyeztette, viszont alkalmas volt arra, hogy a buszon ülőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A buszállomásra kiérkező rendőrjárőrök a busz hátsó ülése mögötti hátfalba elrejtve egy tasakban megtalálták a férfi tulajdonát képező 37 db petárdát, 34 db gyújtózsinórt, valamint előkerült a meggyújtáshoz használt öngyújtó is. A férfi vállalta a buszban keletkezett 30.000 Ft-os kár megtérítését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menetrendszerűen elindultak vasárnap a vonatok

Országszerte érték súlyos károk a MÁV-ot a szombati vihar miatt, rengeteg felsővezeték-szakadás és… Tovább olvasom