Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Távozott a Magyar Gárda ötfős vezetősége

A konfliktust elsősorban a Jobbikhoz való viszony okozza. Az alapító gárdások szerint a párt nem rendelkezik semmiféle hatékony eszközzel a gárdába belépők kiszűrésére.
Dósa István országos főkapitányon kívül a Magyar Gárda többi vezetője is megvált tisztségétől, írja a Népszabadság csütörtöki számában. A volt főkapitány a lappal azt közölte, hogy vele együtt a Magyar Gárda öt főből álló vezetősége is távozott. Elmondta, a megyei szervezeteket vezető kapitányok között is voltak akik lemondásukat fontolgatták, ám rávette őket arra, hogy maradjanak.

A konfliktust elsősorban a Jobbikhoz való viszony okozza. A lap emlékeztet arra, hogy a gárda létrehozása a Jobbikon belül is keltett feszültségeket. Idén tavasszal egyszerre három alapító tag jelentette be, hogy kilép a pártból; a távozók problémának mondták, hogy a Jobbik vezetői nem rendelkeznek semmiféle hatékony eszközzel a gárdába belépők kiszűrésére.

Olvasóink írták

 • 16. flexsnake 2008. szeptember 30. 16:20
  „szkíta tán az a 10darab egyenként 20kilos szemüveges csotrulett fog megvédeni? :D
  Nincs hatékony eszköz a belépők megszürésére?Ez hülye?Mindenhol van egy alap szintű szürés , meg a kukásooknál is.Gárdáéknál nincs, ha turulfejed van meg legalább 2 nagymagyarországos cimered van akkor már soron kivül mehetsz.Ha esetleg garázdaság miatt vagy nemi erőszak miatt büntetve voltál akár hivatásos golyófogo is lehetsz.A gárda ugyanazzal a logikával jött össze mint a cigányok, hogy a többség és a sokaság majd megfélemlít.
  Erkölcsi bizonyítvánby mindenhol kérhető, lehet akkor maradna 2 ember az egész gárdában.
  Nem az a bajom hogy tenni kellene valamit, hanem az ha kövel hajígálnak akkor ne bérmafiát hívjunk akik majd felégetik a házukat.Ez hova vezet?Még több erszakhoz.A rendőröket kell felszerelni normálisan, ,ég több rendőrt akiknek jogosultságuk van védeni.Na ők aztán akár kardlappal is csapjanak oda, ha kell pofozza fel a kispurdét mint régen, mert régen féltek.Most éppen fényesre nyalja mindenki a feneküket.Nem azért mert szeretik őket, gyülölik mindet.De ezzel mutatják egymásnak mekkora emberbarátok.
  Én ebből kimaradok az tuti.Ja de nem is én szaladtam mikor a kispurdé késtrántott, a hazafiak már árkon-bokron túl voltak.Mellélöttem a kis szutyoknak, azóta is rend van.Ha nem félnek akkor te fogsz félni.”
 • 15. Írástudatlan. 2008. szeptember 27. 10:27
  „Na végre!Valami értelmes is tőrténik a gárdával.Mi van fiúk csak ennyire telett? De azért itt Vásárhelyen meg verik a nyálukat.Itt demostrálgatnak összevissza mint a hülyegyrekek!”
 • 14. Gárda 2008. szeptember 26. 21:02
  „Ha azt akarjátok, hogy gyorsan jöjjön ki a rendőrség, azt kell mondani, hogy itt van a Magyar Gárda! :)”
 • 13. seleron 2008. szeptember 26. 11:08
  „hehe

  biztos beléptek az országos cigány galeribe
  lehet hogy ök több pénzt fizetnek”
 • 12. ljrodin 2008. szeptember 25. 20:43
  „szkíta! te nagyon okos vagy!
  táged biztosan a eszedért üldöznek
  a "kancigányok".
  fordulj akkor Te a gárdádhoz!
  amíg van! mert most mint patkányok a süllyedő hajóról...
  meg ilyenek!

  tudod ...”
 • 11. szkíta 2008. szeptember 25. 20:05
  „Nem tudom kedves hozzászólók,ha egy 20 fős kancigánybanda körülveszi a házatokat,kihez fordultok vinnyogva, mert a rendőrség nem fog megvédeni.”
 • 10. APA KEZDODIK 2008. szeptember 25. 19:08
  „...”
 • 9. például 2008. szeptember 25. 17:56
  „Gárda, gárda, példát vehetnétek az Ifjú gárdától. Ja, bocs, azok oroszok voltak...”
 • 8. Teliofato 2008. szeptember 25. 16:38
  „Távozhatna az egész Gárda is messze az országból, valami emigráns magyarkolóniához, ahol a néptánccal és az autentikus magyar ételekkel képviselhetné a hazánkat. Annak lenne valami köze a hagyományápoláshoz. Bár ki tudja, lehet hogy ők nem akarnak visszamenni oly messzire, csak a 63-64 éves "hagyományokat" akarják képviselni...”
 • 7. sr 2008. szeptember 25. 16:11
  „5. hozzászólás Prehistoric 2008.09.25. 15:46

  Könyorgöm, legalább itt a jobboldalon ne veszekedjetek!
  Miről beszélsz?”
 • 6. ljrodin 2008. szeptember 25. 16:01
  „szép! mondhatom!
  létrehoznak egy teljesen felesleges szervezetet, hatalmat követelnek, katonásdit játszanak és amikor kezd kicsit nehezebbé válni a helyzet, lelépnek!
  ez a lehető legnagyobb felelőtlenség!
  ezek az "alapítók" felelősséggel tartoznak azért amit létrehoztak.
  erre, elmenekülnek. ezzel jelezve, megbízhatóságukat, eltökéltségüket és hazafiasságukat!”
 • 5. Prehistoric 2008. szeptember 25. 15:46
  „Könyorgöm, legalább itt a jobboldalon ne veszekedjetek! Én hiszem, hogy mind becsületes magyar gyerekek vagytok, akik a legjobbat akarjátok. Ne adjatoktáptalajt az olyan hangoknak, mint pl. itt az első három hozzászólás.”
 • 4. Kori 2008. szeptember 25. 12:25
  „Mondjuk annak a családnak, akiket a cigók elűztek a saját otthonukból és végül úgy tudták csak kimenteni a bútoraikat, hogy a Gárda vigyázott rájuk (nem az adófizetők pénzén Octaviaval nazzoló rendőrsuttyók). Hamburgerbolsevikok!”
 • 3. ekerö 2008. szeptember 25. 12:20
  „Majd megalakitjak az Agyar Hartyat es egymashoz kozeli helyszineken , egyidoben tartjak a "trendezvenyeiket" , ahol tobbszor is felhivjak az igazhitu hallgatosag figyelmet, hogy a masik rendezvenyen resztvevoknek nem is turulver folyik az ereikben......annyira magyaros.....haat eleg jol meg lett krealva a szervezet,ha ilyen gyorsan tavoznak az alapitok! No meg csak most jon a java, kozelednek a valasztasok jovore indul a kampany, hipphipphurra....”
 • 2. Karika 2008. szeptember 25. 12:17
  „Kit érdekelt egyáltalán a Gárda? Mi okból jöttek létre, és miben mutatkozik meg nemzeti érzelmüségük, és a bulihuligánokon kívül kiknek van rájuk szükségük?”
 • 1. sr 2008. szeptember 25. 12:03
  „Mindjárt sírok! na jó, vicceltem! Én azt sem bánnám, ha az egész provokátor-brigád távozna!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább gyűrűzik a lehallgatási ügy

Az MDF felszólítja a Fideszt, valamint Demeter Ervin és Kövér László volt titokminisztereket, hogy… Tovább olvasom