Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Taxitársasággal szerződne az Országgyűlés

Az Országgyűlés Hivatala közbeszerzési eljárást írt ki taxi-rendszerű személyszállításra legalább 150 autóval rendelkező társaságok számára – a felhívása a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Az értékelésnél legmagasabb súlyszámmal a viteldíj (kilométer díj) szerepel, ezt követi az egy repülőtéri út ára, majd az alapdíj összege.

Bakos Emil gazdasági főigazgató az MTI-nek elmondta, hogy jelenleg a Buda Taxi és a Tele 5 Taxi végzi ezt a szolgáltatást az Országgyűlésnek, az évi ilyen célú kiadás hosszú ideje 10 millió forint körüli összeg.

Az igénybevevők két csoportra bonthatók. Az elsőbe tartoznak azok a képviselők, illetve országgyűlési hivatalnokok, akik külföldre utaznak és a város valamint a repülőtér között közlekednek taxival.

Leggyakoribb a Brüsszeli út, oda reggel 6 órakor indul és onnan este 11-kor érkezik a repülőgép. A másik csoportba azok a hivatalnokok tartoznak, akiknek a parlamenti ülés végéig kötelező dolgozniuk. Ők - amennyiben este 10 óra után fejeződik be az ülés - szintén jogosultak taxival haza menni.

Forrás: mti, MNO

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött a BRFK Toroczkai László elleni pere

Megkezdődött a BRFK Toroczkai László ellen indított kártérítési pere, amelyben a rendőrség mintegy… Tovább olvasom