Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Technológiai előrejelzés

Harmincmillió forintból két év alatt olyan hosszú távú jövőképet tartalmazó tanulmányt készítenek a Magyar Tudományos Akadémia szakemberei, mely iránytűt jelenthet régiónk gazdasági szereplőinek a fejlődéshez.
Nyílt workshoppal indította el kétéves programját tegnap az MTA nyugat-magyarországi intézete. Szakemberei a 30 millió forintos összköltségű kutatás keretében elkészítik a nyugat-dunántúli régió hosszú távú – 10–15 évre szóló – technológiai jövőképét. A hazánkban egyedülállónak számító kezdeményezés iránytűt jelenthet az ipari és gazdasági szerkezet megújításához, azaz a vállalkozások fejlődéséhez. Ezért is hívták meg a projekt kidolgozói az első összejövetelükre a környékbeli nagyvállalatok, oktatási intézetek, gazdasági szervezetek, alapítványok képviselőit.
Dr. Rechnitzer János intézetigazgató Győrött sajtótájékoztató keretében elmondta, több hasonló eszmecserére alkalmat adó rendezvényt akarnak annak a programnak a keretében szervezni, melyet a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács finanszíroz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbanás Rába-gyárban

Robbanás történt a szombathelyi BPW Rába Futóműgyártó Kft. festőrészlegében. A balesetben nem sérült… Tovább olvasom