Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Tegnap is tüntettek

Előbb a Kossuth térről, majd a Vértanúk teréről is kiszorították a tüntetőket tegnap este a rendőrök. Félt tizenegykor többen visszaszivárogtak.
A rendőrök csütörtök este kilenc órakor kiszorítottak a Parlament és a földművelésügyi minisztérium közötti területről mintegy száz tüntetőt. Csaknem ugyanannyian léptek akcióba a rendőrök, mint a demonstrálók. Egy autóból többször is felszólították a tüntetőket, hogy vonuljanak el a Kossuth Lajos térről a Vértanúk tere irányába, de a demonstrálók ennek nem tettek eleget. Rohamsisakos, pajzsos rendőrök oszlopot alkotva szorították ki őket a térről. Este fél tízkor a Vértanúk teréről is eltávolították a tüntetőket. A határozottan fellépő rohamsisakos rendőrsor megindult a Vértanúk terén lévő, addigra mindössze 20–30 tüntető felé, akik hangosbeszélőn arra kérték a rendőri akció vezetőjét, menjen oda hozzájuk, s indokolja meg, milyen jogszabály alapján szorítják ki a demonstrálókat. Válasz azonban nem érkezett, ehelyett néhány perccel később, fél tíz körül a rendőrök falat alkotva szorították ki a térről a demonstrálókat. Sokan a metró felé rohantak, mások a Nádor utca irányába. Öt rendőr kivált a sorfalból, s a földre tepert egy őket nem provokáló, zászlót tartó fia-

talembert, elvették tőle a zászlót, s magukkal vitték.
A jogszabályoknak megfelelően, a törvényességi előírásokat betartva számolta fel a rendőrség csütörtökön este a Kossuth téri demonstrációt – nyilatkozta a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője röviddel tíz óra előtt.
Fél 11-kor aztán két rendőr-

autó és egy rendőrségi mikrobusz ismét megjelent, amikor a környező utcákból visszaszivárgott 30–40 tüntető a tér köré. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KÉSZ-hangverseny

Győr. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége győri szervezete hagyományos hangversenyét a 250 éve… Tovább olvasom