Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Tegnapig kellett leszedni a plakátokat

Aki tegnap választási plakátot látott, már szabálysértésről tehetne bejelentést, kedd éjfélkor ugyanis lejárt a határidő, ameddig le kellett szedni a hirdetményeket. Dr. Horváth Klára, Győr aljegyzője úgy tájékoztatta a Kisalföldet: nem érkezett ilyen panasz sem a pártok, sem a választók részéről. A megye városaiban a napokban ellenőrzik, hogy a pártok eleget tettek-e kötelezettségüknek.
A törvény az április 23-i szavazás után harminc napot adott arra, hogy ki-ki eltüntesse a hatáskörébe tartozó választási plakátokat. Háromféle kategóriát lehet elvben megkülönböztetni. Az egyik az önkormányzat által kihelyezett, hivatalos és díjmentesen használható tábla. A másik az a hirdetés, amivel kapcsolatban az ingatlantulajdonossal kellett a pártoknak egyeztetni. A harmadik kategória a szabálytalanság – például a szemeteskukák leragasztása. Mindenki döntse el maga, hogy találkozott-e az egyébként sem mindig törvényes kampány során ilyesmivel, az mindenesetre biztos, hogy a közterület-felügyelethez nem érkezett panasz. Dr. Horváth Klára győri aljegyző szerint a fizetett hirdetéseket, vagy a kerítésekre, házfalakra – a tulajdonos engedélyével – kiragasztott plakátokat a pártoknak maguknak kellett leszedetni legkésőbb tegnapig. A hivatalosan kijelölt táblákat a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. maga gyűjtötte be. Szabálytalanságról a város más szerveihez sem érkezett bejelentés – tudatta az aljegyző.
Nagy Csaba, a szolgáltatótársaság szóvivője elmondta: már április utolsó napjaiban megkezdték a „begyűjtést”, május elején pedig már senki nem láthatott háromszög alakú fémtáblát az utcákon.
A 250 hirdetményi oszlopot a Pápai úti szeméttelep raktárához vitték, ahol a közeljövőben megtisztítják őket a kampány nyomaitól, ezután pedig fedett helyre kerülnek, várva az őszi „bevetést”, vagyis az önkormányzati választásokat.
A kijelölt táblákat egyébként idén sem csak a pártok vették igénybe: most is tele vannak koncerteket, klubokat hirdető felhívásokkal, holott ez ugyanúgy szabálysértés, mintha fordítva történik a helybitorlás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cukorbetegek összejövetele

A cukorbetegek egyesülete csütörtökön 17 órai kezdettel tartja meg következő összejövetelét a… Tovább olvasom