Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Tejfölös-mustáros szelet

Hozzávalók: 8 szelet karaj, 450 gramm 20 százalékos tejföl, só, 1 teáskanál morzsolt kakukkfű, fél babérlevél, 1 nagy tubus mustár (180 gramm), 1 deciliter olaj a sütéshez, 3 púpos evőkanál liszt.

A húst kiklopfoljuk, besózzuk. Az egyik felét jól megkenjük mustárral, a másik felét lisztbe mártjuk. A felhevített olajba először a mustáros felét tesszük, majd a liszteset, aranysárgára sütjük. Az átsütött hússzeleteket felengedjük vízzel, hogy jól ellepje. Ízesítjük babérlevéllel, kakukkfűvel és puhára pároljuk. Tejfölös habarást készítünk, jól összeforraljuk és ízlés szerint mustárral ízesíthetjük. Zsemlegombóccal vagy spagettitésztával tálaljuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szükségállapotot rendeltek el Csehországban

A havazás miatt legalább 15 ezer háztartás maradt áram nélkül Dél-Csehországban. A hóviharban számos… Tovább olvasom