Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Telefonos zaklatás – bosszúból?

Kosarat kapott, ezért büntetésből másfél éve telefonon hívogatja és zaklatja egy szegedi férfi korábbi kolléganőjét, aki most segítségért fordult szerkesztőségünkhöz. Úgy érzi, már nem bírja tovább. Megkerestük az említett férfit is, aki rágalmazásnak tartja és tagadja a nő vádjait. Szerinte pont az ellenkezőjéről van szó: éppen a nő zaklatja őt. Bizonyítani egyikük sem tud.
Már ideges, ha megcsörren a telefon. Illusztráció: Schmidt Andrea
A telefonálások tavaly márciusban kezdődtek: a szerkesztőségünket megkereső szegedi nőt, Á. J.-t azóta zaklatja ily módon egy férfi, akivel korábban, évekig kollégák voltak. Szinte napi rendszerességgel, a nap bármely szakában megcsörrenti a telefont, hol nem szól bele semmit, máskor durván szólítja, kérdezi, mi van vele, vagy obszcén megjegyzést tesz: „Úgy megb...nálak". Van, hogy ismerőseit kéri fel, hívják ők is a nőt...

A férfiúi büszkeség

– Amikor ez a férfi később az egyik szegedi biztosítótársaságnál vezető lett, a korábbi ismeretségünkre apellálva felkerestem, mert én is oda szerettem volna menni dolgozni. Akkor azonban félreérthetetlen ajánlott tett: csak akkor kapom meg az állást, ha a szexrabszolgája leszek. Az előző munkahelyünkön munkakapcsolaton kívül semmi más nem volt köztünk. Nemet mondtam, így a munkát sem kaptam meg. Azt válaszolta, ezzel a tettemmel vérig sértettem, megaláztam, mert mindenki tudta a cégnél, hogy tetszem neki, odavan értem. Eddig pedig mindenkit megkapott, akit akart. Nagyon fájt neki a dolog, a
férfiúi büszkeségébe gázoltam, ezt többször hangsúlyozta – állítja a harminckét éves nő, aki – bevallása szerint – már nem bírja tovább. A hívásokat büntetésből, bosszúból kapja. Szerinte a férfi azt akarja, hogy tönkremenjen idegileg. Már ha meghallja a telefont, összeugrik a gyomra. Olyan, mintha leellenőriznék, hogy otthon van-e. A férfi élvezi, ha hallja, hogy ideges a hangja.

Nem büntethető

Ez év tavaszán bejelentést tett a rendőrségen, ahol azonban írásban ezt a választ kapta: „...bűncselekmény elkövetésének gyanúját, illetve szabálysértés elkövetését megállapítani nem volt lehetséges". – Mivel jelenleg sem bűncselekmény, sem szabálysértés nem áll fenn, nincsenek törvényi feltételek arra, hogy ilyen esetben a rendőrség intézkedni tudjon – válaszolta megkeresésünkre Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Azt is hozzátette: célravezető lenne, ha telefonszámait kicseréltetné, és egyben az új számot titkosíttatná. A rendőrség csak abban az esetben hallgathatja le a telefont, és csak bírói engedéllyel, ha a bűncselekmény öt évnél súlyosabban büntetendő. A jelen esetre tekintettel bűnmegelőzési szakember keresi fel a hölgyet és hasznos tanácsokkal látja el.

A mobiltelefonszámát azóta megváltoztatta, a vezetékest csak későn titkosíttatta, így a férfi sajnos ismeri a számot. És hívogatja rendületlenül. – Az bosszant, hogy egy ilyen ember vezető beosztásban dolgozhat, első ránézésre nem látszik semmi különös rajta, úriember, és bárkivel kedvesen el tud beszélgetni. Többször kértem, hogy találkozzunk, beszéljük meg – taglalta a nő, aki egyszer a férfi kérésére annak munkahelyén kereste fel, de az illető elkezdett vele ordibálni, és eljátszotta, hogy éppen őt zaklatják. Ha más alkalommal kérte személyesen Á. J., hogy hagyja abba a hívásokat, az illető csak nevetett.

Ez rágalmazás!

– Ezt a típusú problémát sehol a világon jogilag nem tudják rendezni, amíg a zaklatás nem jut el komolyabb fázisba – mondta Pintér Ferenc szegedi ügyvéd. Tapasztalata szerint esetünk nem tipikus, elsősorban a keményebb és durvább helyzetekben fordulnak jogorvoslathoz az emberek. Az óvintézkedéseket azonban a sértettnek kell megtennie.

Telefonon megkerestük az említett férfit is, aki idegesen reagált a vádakra: – Ez rágalmazás! Ennek a nőnek ez a fixa ideája, hogy akarok tőle valamit és hívogatom. Bizonyítani azonban nem tudja. Életemben nem akartam tőle semmit, és most már nagyon szeretném, ha békén hagyna. Ezek után meg fogom tenni a megfelelő jogi lépéseket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Materazzi beismerte, hogy provokálta Zidane-t

Marco Materazzi beismerte, hogy a vasárnapi labdarúgó világbajnoki döntőben provokálta Zinedine… Tovább olvasom