Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Telekocsikampány a légszennyezés és a dugók ellen

Az utakon egy személyautóban átlagosan több mint két üres hely van, különösen azokban, amelyekben reggel munkába mennek az emberek.
Kampányt indított a telekocsizás népszerűsítéséért a Lélegzet Alapítvány a Levegő Munkacsoporttal együttműködve, hogy az autósok is tegyenek a dugók és a környezetszennyezés ellen, miközben pénzt takarítanak meg.

Az alapítvány tájékoztatása szerint az utakon egy személyautóban átlagosan több mint két üres hely van, különösen azokban, amelyekben reggel munkába mennek az emberek. Ha az autók egy részét otthon hagynák és vezetőik beülnének egy-egy üres helyre a többiben, kevesebb autó lenne az utakon.

Magyarországon sem új a közvetítőkkel segített stoppolás, de főként nemzetközi és vidéki utazásoknál használják a sofőrök és az utasok. A Lélegzet Alapítvány szerint a nagyvárosok vonzáskörzetében, az elővárosok és a munkahelyek között is lehetne így utazni. Ehhez gyorsabb információáramlásra van szükség, amiben az okostelefonok segítenének.

Idén májusban az alapítvány megbízásából a Policy Solutions elemző intézet országos felmérést készített 1200 fő megkérdezésével arról, hogy mi az autósok véleménye a telekocsizásról. Az autóval munkába járók 49 százaléka mondta azt, hogy biztosan vagy talán elvinne mást, illetve az összes megkérdezett 49 százaléka válaszolt hasonlóan arra kérdésre, hogy beülne-e máshoz, amikor munkába megy.

A felmérésből kiderült, hogy van igény a szolgáltatásra. Ennek legfőbb oka a költségcsökkentés szándéka, a legfőbb ellenérvként viszont az alkalmazkodás nehézségeit említették a legtöbben.

Olvasóink írták

  • 1. klj-54 2012. augusztus 12. 13:43
    „Kampány helyett megfelelő helyen megfelelő nagyságú INGYENES ŐRZÖTT parkoló kell, ahogy ez külföldön divat.
    Ha már az árak uniósak akkor ez is legyen az.
    Persze onnan megfelelő időben busz, vonat dukál, hogy ez normális országban van.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdő Péter szerdán megáldja a Mária zarándokutat

Erdő Péter a Mária út megáldása előtt ünnepi szentmisét mutat be Nagyboldogasszony tiszteletére az… Tovább olvasom