Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Teljes mozgósítás a vám- és pénzügyőrségnél

Teljes készültséget rendelt el a rendkívüli árvízhelyzet miatt péntek délután a központi intézkedéseknek megfelelően Nagy János, a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) országos parancsnoka.
Varga Zoltán, a VPOP Észak-magyarországi Regionális Parancsnokságának sajtóreferense az MTI-vel közölte: az ország valamennyi regionális parancsnokságának, vámhivatalának és nyomozó hivatalának szinte teljes állományát a következő napokban az árvízi védekezés helyszínre rendelték ki. A hivataloknál csak az alapfeladatok ellátásához szükséges létszám marad bent - tette hozzá.

Az intézkedések értelmében péntektől 1.200 pénzügyőr segít majd a védekezési munkálatoknál Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A vámosok mindaddig a térségben maradnak, amíg a helyzet azt megkívánja - tette hozzá.

Varga Zoltán emlékeztetett arra, hogy május 16-án elsőként ajánlotta fel a VPOP a segítségét az árvízi védekezéshez. Az azóta eltelt időszakban mintegy 800-900 pénzügyőr segítette a munkát. A vámosok többsége önként, szolgálati idejükön kívül dolgozott a gátakon, érkeztek pénzügyőrök egyebek mellett Győrből, Budapestről, Bajáról, Nyíregyházáról, Salgótarjánból és Egerből is.

Olvasóink írták

 • 3. Du-du 2010. július 05. 21:56
  „Valóban teljesen egyetértek az előttem írtakkal. Nagyon sok pénzügyőr fáradtságot, időt nem sajnálva az ország legtávolabbi pontjairól több órás utazás után segítete a nehéz helyzetbe kerülőket.
  Érdemes megemlíteni azt a rengeteg adományt is (lefoglalt üzemanyag, lefoglalt ruhaneműk és háztartásigépek) amiket a VP adományozott a rászorulóknak, valamint, hogy a személyi állomány gyűjtést is szervezett. Sajnálom, hogy ezek a hírek nem szerepeltek a híradásokban.

  Úgy gondolom, hogy az APEH munkatársai is részt vehettek volna ezekben a feladatokban hamár olyan büszkék a teljesítményeikre és a rengeteg feladatra amit "kitűnően" ellátnak.”
 • 2. szilléri 2010. június 05. 13:07
  „1eske 4 pont ezt akartam írni ! Ha a nagy gondolatok találkoznak !

  Azért egy - két APEH-re ráférne egy kis testmozgás!”
 • 1. varadipal 2010. június 05. 09:49
  „Az összevonás előtt az APEH-es dolgozók mikor mennek zsákolni. Az első hasznos munkájuk lenne. A fináncok a költségvetés nagy részét fedezik a munkájukkal, az összes nagy adócsalót ők derítik fel és leplezik le, az APEH meg a semmit hajtja és papírt tologat, meg prémiumért sipákol.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdő Péter: értékelnünk kell nyelvünket, kultúránkat

Értékelnünk kell nemzeti nyelvünket, kultúránkat, történelmünket; felelős szeretettel kell ápolnunk… Tovább olvasom